Eπαγγελματικός Προσανατολισμός «100 mentors»

Τα Εκπαιδευτήρια, στο πλαίσιο του ΣΕΠ (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός), εγκαινιάζουν φέτος τη συνεργασία τους με την πρωτοποριακή, διαδικτυακή πλατφόρμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «100mentors». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και του Λυκείου, οι οποίοι βρίσκονται λίγο πριν την επιλογή του επαγγέλματος που θα ακολουθήσουν, και θα τους βοηθήσει:

  • Να κατανοήσουν την αξία της ορθής επιλογής σπουδών και κατάρτισης, προκειμένου να διεκδικήσουν με αξιώσεις το επάγγελμα που επιθυμούν.
  • Να έρθουν σε επαφή με πλήθος επαγγελματικών επιλογών και των προοπτικών τους.
  • Να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη της διαρκούς επιμόρφωσης, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τη συνεχώς εξελισσόμενη τεχνογνωσία.
  • Να εξελιχθούν στο μέλλον σε άτομα που θα αντλούν ικανοποίηση από την εργασία τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

  • Ειδικοί που εκπροσωπούν δεκάδες διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς μοιράζονται με τους μαθητές τις εμπειρίες τους από την άσκηση του επαγγέλματός τους και τα χαρακτηριστικά του χώρου στον οποίο εξειδικεύονται.
  • Οι μαθητές εμπνέονται από τις επαγγελματικές ιστορίες που ταιριάζουν καλύτερα στην προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά τους.
  • Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, κάθε μαθητής διαλέγει έναν μέντορα, με τη βοήθεια του οποίου δημιουργεί το προσωπικό του πλάνο καριέρας.

Η παρουσίαση του προγράμματος «100mentors» πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, από τον κ. Γιώργο Νικολετάκη εμπνευστή και ιδρυτή της «πλατφόρμας».

Το βιογραφικό του ιδρυτή του 100mentors

O Γιώργος Νικολετάκης είναι ο ιδρυτής της πιο πολυβραβευμένης ίσως start up επιχείρησης της Ελλάδας, της 100mentors.com, και το βιογραφικό του είναι το ίδιο εντυπωσιακό: Με την δεκαμελή ομάδα του έχει κερδίσει το London Business School Founder Award και το Deloitte Institute of Innovation and Entrepreneurship Prize, στο Λονδίνο, ενώ είναι επίσης ο ιδρυτής του National Hellenic Student Association, του μεγαλύτερου Ελληνικού ακαδημαϊκού οργανισμού της Αμερικής.

Yπότροφος του Fulbright Foundation, του ΙΚΥ και άλλων δέκα ιδρυμάτων και οργανισμών, ο Γιώργος Νικολετάκης σπούδασε στο Columbia University και Ohio State University αφού πρώτα αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ, και το 3ο Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης. Έχει εργαστεί ερευνητικά και διοικητικά στο Πανεπιστήμιο Columbia, στις Εξαγορές & Συγχωνεύσεις (Μ & Αs) για ενεργειακές μελέτες στις ΗΠΑ, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, καθώς και σε θέσεις Finance και Logistics σε ΗΠΑ, Ελλάδα και Κίνα.