Art & Science Days 2016

Aπό τις 29 Αυγούστου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2016 τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη διοργανώνουν το πρόγραμμα Art & Science Days. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στον κόσμο των STREAM (Science, Technology, Reading, Engineering, Art and Mathematics) καθώς και της τέχνης.

Το καινοτόμο πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων και άλλων σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δημόσιων και ιδιωτικών και παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ.

Το πρόγραμμα Art & Science Days περιλαμβάνει:

  • Mandoulides Computer Epathlon & Hackathlon Camp
    (29 - 30/08/2016) για μαθητές Δ΄ Δημοτικού - Γ΄ Γυμνασίου.

Οι μαθητές, μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων, γνωρίζουν τα μυστικά του προγραμματισμού και αναπτύσσουν μια δημιουργική σχέση με τον υπολογιστή. Δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια και τέλος είναι σε θέση να προγραμματίσουν ένα αληθινό αυτοκινητάκι, ώστε να μπορεί να κινείται αυτόνομα! Επίσης ασχολούνται με τον προγραμματισμό εφαρμογών για κινητά και συσκευές Android με το προγραμματιστικό περιβάλλον MIT App Inventor 2 καθώς και με τη σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής, με τεχνικές επεξεργασίας εικόνας και δημιουργία πολυμεσικών ιστοριών.

Εισηγητές: Χ. Μαλλιαράκης και καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων.

  • Mandoulides Programming Day
    (31/08/2016) για μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες: Εισαγωγή στον προγραμματισμό, Μεταβλητές, Τελεστές, Δομή Ακολουθίας, Δομή Επιλογής, Δομή Επανάληψης, Κατασκευή αλγορίθμων και προγραμμάτων. Οι μικρότεροι μαθητές μαθαίνουν να προγραμματίζουν σε ειδικά διαμορφωμένους εικονικούς μικρόκοσμους, δημιουργούν εικονικά ρομπότ, λύνουν παιγνιώδη προβλήματα. Οι μεγαλύτεροι μαθητές διδάσκονται αλγόριθμους, τρόπους σχεδιασμού και επίλυσης προβλημάτων και παρουσιάζουν τις λύσεις τους σε γλώσσες προγραμματισμού, όπως π.χ. C και C++.

Εισηγητής: Χ. Μαλλιαράκης.

  • Μαθηματικά Παιχνίδια
    (01 - 02/09/2016) για μαθητές Ε΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού.

Σκοπός του προγράμματος είναι η καθοδήγηση και η παρακίνηση των παιδιών, ώστε να προσεγγίσουν τις βασικές έννοιες των μαθηματικών, συνδυάζοντας τη γνώση με την ψυχαγωγία. Οι μαθητές ασχολούνται με την επίλυση μαθηματικών γρίφων και σπαζοκεφαλιών, με παιγνιώδεις και πρωτότυπες βιωματικές, μαθηματικές δραστηριότητες, που τους βοηθούν να αγαπήσουν τα Μαθηματικά.

Εισηγητές: Ε. Μήτσιου και καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων.

  • Εβδομάδα Μαθηματικής Σκέψης και Λογικής
    (01 - 02/09/2016 & 05 - 06/09/2016) για μαθητές Β΄ Γυμνασίου - Γ΄ Λυκείου.
    (07 - 08/09/2016) για μαθητές Α΄ Γυμνασίου.

Η Εβδομάδα Μαθηματικής Σκέψης και Λογικής διοργανώνεται στα Εκπαιδευτήρια εδώ και 13 χρόνια, με τη συμμετοχή διακεκριμένων εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων, εκπροσώπων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ολυμπιονικών. Στοχεύει στη δωρεάν προετοιμασία των μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου όλης της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις απαιτητικές εξετάσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τις Βαλκανιάδες και τις Ολυμπιάδες Μαθηματικών.

Εισηγητές:
Ολυμπιονίκες και Βαλκανιονίκες Μαθητές και Απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων.
Ν. Αθανασίου, Α. Κοντογιώργης, Ε. Μήτσιου, Σ. Μπραζιτίκος, Α. Πούλος (Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών), Ι. - Γρ. Τσιτσίνιας και Ι. Τυρλής (Γενικός Γραμματέας Ε.Μ.Ε.).
Καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων.

Για   περισσότερες  πληροφορίες και δήλωση  ενδιαφέροντος πατήστε ΕΔΩ.