Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Hackathlon 2017

Τα εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη οργανώνουν τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Hackathlon με τη συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε μαθητές από Δ΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου, διενεργείται με άδεια του Υπουργείου Παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Microsoft.

Κάθε μαθητής θα πρέπει να «σπάσει» μυστικούς κωδικούς και να πλοηγηθεί από επίπεδο σε επίπεδο στις ειδικά σχεδιασμένες ιστοσελίδες μας. Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να λύσει μαθηματικούς και διάφορους άλλους γρίφους, να αναζητήσει πληροφορίες, να επεξεργαστεί διαγράμματα, να εξερευνήσει χάρτες, κοκ. Στον Hackathlon, λοιπόν, οι μαθητές παίζουν μαθαίνοντας και μαθαίνουν παίζοντας!

Οι γρίφοι είναι γενικών γνώσεων και καλύπτουν όλα τα μαθήματα που διδάσκονται σε κάθε τάξη. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις Πληροφορικής, πέρα από δεξιότητες βασικής χρήσης (πλοήγηση σε ιστοσελίδες, χρήση μηχανών αναζήτησης κοκ).

Ο διαγωνισμός είναι διεθνής και προκειμένου να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή σχολείων του εξωτερικού η γλώσσα του διαγωνισμού είναι η αγγλική. Παρ’ όλα αυτά στις ερωτήσεις θα υπάρχει μετάφραση που θα εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη των παικτών.

1η Φάση: 15 - 28 Φεβρουαρίου
Oι μαθητές μπορούν να παίξουν οποιαδήποτε στιγμή από οποιοδήποτε σημείο επιθυμούν. Θα πρέπει να πλοηγηθούν σε 50 διαφορετικά επίπεδα μέσα σε 1 ώρα και έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν μέχρι τρεις προσπάθειες. Η προσπάθεια με την καλύτερη επίδοση είναι αυτή που θα αποτελέσει και το εισιτήριο για τον τελικό.

2η Φάση: Σάββατο, 18 Μαρτίου
Οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν σε πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα και να πλοηγηθούν και πάλι σε 50 διαφορετικά επίπεδα μέσα σε 1 ώρα.
Από κάθε τάξη:
Θα διαγωνιστούν οι 100 μαθητές που είχαν την καλύτερη επίδοση στην 1η φάση.
Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις.

Τι θα κερδίσουν οι νικητές;
Πέρα από τα τρία βραβεία που θα μοιραστούν στους τρεις πρώτους μαθητές, η Microsoft Hellas και οι υπόλοιποι συνεργάτες - χορηγοί του διαγωνισμού θα προσφέρουν πλούσια δώρα. Μπορείτε να ενημερώνεστε για αυτά από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Η βράβευση των νικητών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων τον Ιούνιο.

Για δηλώσεις συμμετοχής αλλά και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό πατήστε εδώ.