Oι Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης βράβευσαν την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ομάδα «INFINITE RACING»

Στην 65η Τελετή της Απονομής των «Βραβείων Ευποιίας» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 στο ξενοδοχείο «The MET» στη Θεσσαλονίκη βραβεύτηκε η μαθητική ομάδα «INFINITE RACING» των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη για  την πρώτη θέση την οποία κατέλαβε μεταξύ 39 ομάδων από 23 χώρες  τον Οκτώβριο του 2016 στο Austin του Texas των ΗΠΑ στην τελική φάση “F1 in Schools World Finals 2016”.

Εκτός από την πρώτη παγκόσμια θέση και το περίφημο Bernie Ecclestone World Champions Trophy η σχολική μας ομάδα ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα στη δεκαπενταετή ιστορία του διαγωνισμού η οποία ανέβηκε στο πόντιουμ. Σήκωσε στον υψηλότερο ιστό την Ελληνική σημαία με την ομάδα από την Αυστραλία στη δεύτερη θέση και την ομάδα από τη Γερμανία στην τρίτη θέση και  απέδειξε ότι με το ομαδικό πνεύμα και προσήλωση στο στόχο μπορούν να έλθουν εις πέρας εγχειρήματα υψηλών απαιτήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο ακόμη και από μαθητές. Ελπιδοφόρο μήνυμα προς τη νέα γενιά της πατρίδας μας.

Για όλα τα παραπάνω οι Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης απένειμαν στην ομάδα το Βραβείο Ευποιίας με Δημόσιο Έπαινο.

Την ομάδα συντόνισε ο καθηγητής Φυσικής και Υποδιευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Ι. Νταουντάκης και συγκρότησαν οι μαθητές: Χ. Κάλφας (Γ’ Λυκείου), Σ. Μαυρομάτης (Β’ Λυκείου), Κ. Θεοφανίδης (Β’ Λυκείου), Β. Νιαβή (απόφοιτη και πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ), Α. Σαμαρά (Α’ Λυκείου). Στον εθνικό διαγωνισμό συμμετείχαν και οι Α. Λαμπριανίδης, Ι. Λιάκου, Σ. Σάρρα και Ν. Τσούκαλη, όλοι μαθητές B' Λυκείου.