Τελετή Αποφοίτησης 2017

Σε κλίμα συγκίνησης και γιορτής πραγματοποιήθηκε η φετινή Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου. Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσική, χορό, προβολή «στιγμών» της σχολικής ζωής, ομιλίες και βραβεύσεις.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Τάσος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΕΘ - HELEXPO, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).  Ο κ. Τζήκας, αφού περιέγραψε τους κινδύνους και τις ευκαιρίες της εποχής που έρχεται, απευθυνόμενος στους αποφοίτους ανέφερε μεταξύ άλλων «Μπορεί η Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης να κατρακυλάει στους οικονομικούς δείκτες, όπως π.χ. στην ανταγωνιστικότητα, όπου από 47οι γίναμε 86οι (χάσαμε δηλαδή 39 θέσεις) στα 7 χρόνια της κρίσης, αλλά υπάρχει ένας δείκτης που η Ελλάδα, σύμφωνα με το World Economic Forum και τον Economist, είναι στο TOP 10 της παγκόσμιας κατάταξης, στον δείκτη του εξειδικευμένου και επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η χώρα, εκτός από τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τον πολιτισμό, έχει και ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα, «τους ανθρώπους της», δηλαδή εσάς τους αυριανούς επιστήμονες. Έναν στρατό γνώσης που μπορεί να μεταρρυθμίσει τη χώρα και να τη βάλει στον παγκόσμιο χάρτη της ανάπτυξης και της ψηφιακής οικονομίας. Η  Ελλάδα στα χρόνια που έρχονται μπορεί να γίνει η Καλιφόρνια της Ευρώπης και μπροστάρηδες σ’ έναν τέτοιο στόχο μπορείτε να είστε εσείς. Με τη δύναμη της γνώσης σας, το κυνήγι του ονείρου σας, την επιμονή στους στόχους σας. Μη φοβάστε για την κρίση. Κρίση είναι και θα περάσει. Μη Μασάτε!»

Τον αποχαιρετιστήριο λόγο προς τους αποφοίτους εκφώνησε η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, κ. Αικατερίνη Μαντουλίδου, η οποία απευθυνόμενη αρχικά προς τους γονείς τούς ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη τους: «Μας εμπιστευθήκατε τα παιδιά σας. Από το υστέρημά σας, και όχι από το περίσσευμα, επενδύσατε στην παιδεία των παιδιών σας, τους προσφέρατε το καλύτερο. Ελπίζω να ανταποκριθήκαμε». Στη συνέχεια η κ. Μαντουλίδου έκανε μία αναφορά στη ζωή και το έργο του Ευάγγελου Μαντουλίδη, Ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων, ενώ για τα δέκα χρόνια απουσίας του δήλωσε: «Η καλύτερη εκδήλωση μνήμης για τον Ευάγγελο Μαντουλίδη έγινε πριν λίγες μέρες στην τελετή αποφοίτησης του γιου μας, Χρίστου, από το Stanford των ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του στα Μαθηματικά. Ο Χρίστος τιμήθηκε ως ο καλύτερος βοηθός καθηγητής από το Μαθηματικό Τμήμα για το έτος 2016 - 2017. Η αναφορά στο όνομα Μαντουλίδης και ο τιμητικός τίτλος που του απονεμήθηκε ήταν ένας ύψιστος φόρος τιμής προς τον πατέρα του». Απευθυνόμενη προς τους αποφοίτους η κ. Μαντουλίδου τόνισε χαρακτηριστικά: «Αγαπητά μου παιδιά, για εσάς, τους εκλεκτούς αποφοίτους του σχολείου του Ευάγγελου Μαντουλίδη, το παράδειγμα της ζωής του ας αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα καθώς θα κυνηγάτε το δικό σας όνειρο και θα κατακτάτε κορυφές. Αλλά αγαπητά μου παιδιά, στις κορυφές των βουνών φθάνουν οι αετοί και τα ερπετά! Εγώ, σας αποχαιρετώ σήμερα με την ευχή να κατακτάτε τις κορυφές πετώντας».

Η κ. Άσπα Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια  - Διευθύντρια του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, απευθυνόμενη προς τους αποφοίτους τόνισε χαρακτηριστικά: «Αναμφίβολα, τα Εκπαιδευτήρια σας έχουν σημαδέψει, αλλά κι εσείς, με την ίδια ένταση, αφήσατε το δικό σας αποτύπωμα στο σχολείο. Ελπίζουμε ότι θα επιστρέφετε συχνά και θα διατηρήσετε τους συνεκτικούς δεσμούς με τους συμμαθητές και τους καθηγητές σας. Τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου σας ευχόμαστε το καλύτερο στη ζωή σας. Να θυμάστε ότι τη ζωή δεν μας τη χαρίζουνε. Το μέλλον δεν θα ’ρθει από μονάχο του, αν δεν δώσετε τον δικό σας αγώνα, αν δεν προσπαθήσετε για τα δικά σας όνειρα, αν δεν σκαρφαλώσετε στο ωραίο και στο χρήσιμο, ψηλά στο συναρπαστικό, όπως είναι η μάθηση και η γνώση, αν δεν κοπιάσετε για έναν καλύτερο κόσμο. Αγαπητοί μου μαθητές, “μόνο το έργο μπορεί να χορτάσει την ψυχή και να σώσει τον κόσμο!”».

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Φίλιππος - Ιλαρίων Συτιλίδης, Φοιτητής του Πανεπιστημίου Harvard, Απόφοιτος του 2016, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στην εμπειρία του από τον πρώτο χρόνο σπουδών στο κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση της κ. Ελένης Μουσαφείρη, της κ. Μαρίας Μπονατσάκη, της κ. Αργυρώς Μαυρογένη και του κ. Χριστόφορου Σούρβαλου για την πολυετή προσφορά τους, με  αφορμή την αφυπηρέτησή τους.

Επιπλέον, δόθηκαν βραβεία διακρίσεων σε αποφοίτους που έγιναν δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης, απέσπασαν διακρίσεις σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς στα μαθηματικά, στη φυσική, στην πληροφορική, στο «F1 in Schools», και σημείωσαν υψηλές επιδόσεις στα Forensics, σε συνέδρια του εξωτερικού, στην ελληνική γλώσσα, στη μουσική, στο θέατρο, στον χορό, στη ζωγραφική και, φυσικά,  στον αθλητισμό.

Το βραβείο «Ευάγγελος Μαντουλίδης» απονεμήθηκε στον απόφοιτο Βασίλη Γεωργιάδη, ενώ ο αποχαιρετιστήριος λόγος εκ μέρους των φετινών αποφοίτων έγινε από τον Παρμενίωνα Κουτσογεώργο.

Χαιρετισμό των φετινών αποφοίτων έκαναν η Σαββίνα Ρωμανού - Πύλη και ο  Πασχάλης Αδαμίδης.

Τους αποφοίτους καλωσόρισε στον Σύλλογο Αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Χριστίνα - Διονυσία Σαραντίδου, Δικηγόρος, Απόφοιτη του 1998.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης έπαιξε η ορχήστρα και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Πολυμενέρη και της Ελένης Θεοδωρίδου, αντίστοιχα, με σολίστα τον μαθηματικό Ηλία Κατσόγιαννη.

Στην τελετή αποφοίτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα συγκίνησης,  παραβρέθηκαν γονείς, συγγενείς των αποφοίτων, εκπαιδευτικοί αλλά και εκπρόσωποι του πνευματικού και πολιτικού κόσμου καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Φωτογραφίες
Εκδήλωσης