Θερινά Προγράμματα 2017

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη για την καλύτερη προσαρμογή, την άμεση εξοικείωση, τη δημιουργική απασχόληση και την προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά περιμένουν τους μαθητές στα θερινά προγράμματα 2017, πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου 2017. Κύριος στόχος των προγραμμάτων είναι να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στον κόσμο των STREAM (Science, Technology, Reading, Engineering, Art and Mathematics).

Τα καινοτόμα προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων και άλλων σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δημόσιων και ιδιωτικών και παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ.

Τα Θερινά Προγράμματα περιλαμβάνουν:

 • Mandoulides Computer Epathlon & Hackathlon Camp, 28 - 29/08/2017
  Για μαθητές Δ΄ Δημοτικού - Γ΄ Γυμνασίου.
  Οι μαθητές, μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων, γνωρίζουν τα μυστικά του προγραμματισμού και αναπτύσσουν μια δημιουργική σχέση με τον υπολογιστή. Θα δημιουργήσουν τα δικά τους 3D παιχνίδια, θα λύσουν γρίφους μέσα από το Hackathlon και θα εξερευνήσουν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Minecraft. Επίσης θα συνθέσουν ηλεκτρονική μουσική με τεχνικές επεξεργασίας εικόνας και δημιουργίας πολυμεσικών ιστοριών.


Πρόγραμμα

Παρουσίαση

 • Αγώνες Λόγου - Εργαστήρι, 28 - 29 Αυγούστου
  Για μαθητές Β’ Γυμνασίου - Γ’ Λυκείου.
  Μαθητές όλων των σχολείων μπορούν να γνωρίσουν τα ρητορικά αγωνίσματα και να προπονηθούν για την επιτυχημένη συμμετοχή στους ρητορικούς αγώνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: γνωριμία με τους διττούς λόγους, γνωριμία με τον αυθόρμητο λόγο, γνωριμία με τον προτρεπτικό λόγο, γνωριμία με την εκφραστική ανάγνωση.
 • Mandoulides Programming Day, 30/08/2017
  Για μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.
  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες: Εισαγωγή στον προγραμματισμό, Μεταβλητές, Τελεστές, Δομή Ακολουθίας, Δομή Επιλογής, Δομή Επανάληψης, Κατασκευή αλγορίθμων και προγραμμάτων. Οι μικρότεροι μαθητές μαθαίνουν να προγραμματίζουν σε ειδικά διαμορφωμένους εικονικούς μικρόκοσμους, δημιουργούν εικονικά ρομπότ, λύνουν παιγνιώδη προβλήματα. Οι μεγαλύτεροι μαθητές διδάσκονται αλγόριθμους, τρόπους σχεδιασμού και επίλυσης προβλημάτων και παρουσιάζουν τις λύσεις τους σε γλώσσες προγραμματισμού, όπως π.χ. C και C++.


Πρόγραμμα

 • Μαθηματικά Παιχνίδια, 31/08 - 01/09/2017
  Για μαθητές Ε΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού.
  Σκοπός του προγράμματος είναι η καθοδήγηση και η παρακίνηση των παιδιών, ώστε να προσεγγίσουν τις βασικές έννοιες των μαθηματικών, συνδυάζοντας τη γνώση με την ψυχαγωγία. Οι μαθητές ασχολούνται με την επίλυση μαθηματικών γρίφων και σπαζοκεφαλιών, με παιγνιώδεις και πρωτότυπες βιωματικές, μαθηματικές δραστηριότητες, που τους βοηθούν να αγαπήσουν τα Μαθηματικά.


Πρόγραμμα

 • Εβδομάδα Μαθηματικής Σκέψης και Λογικής
  31/08 - 01/09/2017 & 04 - 06/09/2017, 
  για μαθητές Β΄ Γυμνασίου - Γ΄ Λυκείου.
  06 - 07/09/2016, για μαθητές Α΄ Γυμνασίου.
  Η Εβδομάδα Μαθηματικής Σκέψης και Λογικής διοργανώνεται στα Εκπαιδευτήρια εδώ και 13 χρόνια, με τη συμμετοχή διακεκριμένων εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων, εκπροσώπων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ολυμπιονικών. Ήταν μία ιδέα του ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων Ευάγγελου Μαντουλίδη και στοχεύει στη δωρεάν προετοιμασία των μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου όλης της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις απαιτητικές εξετάσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τις Βαλκανιάδες και τις Ολυμπιάδες Μαθηματικών.


Πρόγραμμα
Α' Γυμνασίου

Πρόγραμμα
Β' Γυμνασίου - Γ' Λυκείου

Παρουσίαση

 • Let’s Talk Workshop, 04 - 05/09/2017
  Για μαθητές Ε΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού.
  Ελάτε να μάθουμε να εκφραζόμαστε στα αγγλικά μέσα από το παιχνίδι. Ελάτε να πείτε τη γνώμη σας, να ακούσετε τους συμμαθητές σας, να μοιραστείτε γνώσεις. Ελάτε να αποκτήσετε μια πρώτη επαφή με το club Let’s Talk και ανακαλύψτε το Debate, το Group Discussion και το Oral Interpretation.

Εμπνευσμένοι δάσκαλοι και συνεργάτες των Εκπαιδευτηρίων εκπαιδεύουν, καλλιεργούν κλίσεις και ενδιαφέροντα, αναδεικνύουν δεξιότητες.

Σπεύστε να δηλώσετε συμμετοχή, πατώντας εδώ.

Σας περιμένουμε για ένα ευχάριστο και δημιουργικό ξεκίνημα!!!