26η Διεθνής Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Ο μαθητής Γ. Βενιζέλος (Α’ Λυκείου), μετά τη διεξαγωγή του Camp προετοιμασίας του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 07 έως τις 11 Απριλίου 2014, επιλέχθηκε για τη στελέχωση της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής 2014. Ο μαθητής Ρ. Κετσετσίδης (Α’ Λυκείου) επιλέχθηκε ως αναπληρωματικό μέλος.

Η Εθνική Ομάδα Πληροφορικής εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 26η Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής, που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν από τις 13 έως τις 20 Ιουλίου 2014, καθώς και στη Βαλκανιάδα Πληροφορικής 2014.

Από την ίδια διαδικασία έγινε και η επιλογή της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής Νέων (Junior) 2014, στην οποία επιλέχθηκαν οι μαθητές Κ. Στεφανίδης και Χ. Καραθόδωρος (Γ΄ Γυμνασίου), ενώ ο μαθητής Θ. Χάρης (Γ’ Γυμνασίου) επιλέχθηκε ως αναπληρωματικό μέλος. Η Βαλκανιάδα Πληροφορικής 2014 θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου 2014.

Ιστορικό διακρίσεων
Ο μαθητής Γ. Βενιζέλος (Α΄ Λυκείου) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής Νέων (JΒΟΙ 2013), που διεξήχθη στην πόλη Shumen της Βουλγαρίας μεταξύ 22 και 24 Νοεμβρίου 2013. Επίσης ο ίδιος μαθητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και στον παράλληλο διεθνή διαγωνισμό “International Tournament in Informatics” που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Shumen της Βουλγαρίας μεταξύ των χωρών Ρωσίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Μολδαβίας, FYROM, Σερβίας και Ελλάδας.

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής για το σχ. έτος 2012-2013 οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ρ. Κετσετσίδης και Γ. Βενιζέλος κατέκτησαν την 1η και 4η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία Junior (μαθητές Γυμνασίου) και αποτέλεσαν τα 2 από τα 4 μέλη της εθνικής ομάδας Νέων, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής Νέων.