Τελετή Αποφοίτησης 2014

Σε κλίμα συγκίνησης και γιορτής πραγματοποιήθηκε η φετινή τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου. Στους απόφοιτους μίλησε ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου, Διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) - Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, ο οποίος προέτρεψε τους απόφοιτους να «ζήσουν τη νέα τους ζωή σε όλες τις εκφάνσεις». Τον αποχαιρετιστήριο λόγο προς τους απόφοιτους εκφώνησε η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη κ. Αικατερίνη Μαντουλίδου. Την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η κ. Άσπα Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια - Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Στην εκδήλωση δόθηκαν βραβεία διακρίσεων σε απόφοιτους που έγιναν δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης, απέσπασαν διακρίσεις σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς στα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία και σημείωσαν υψηλές επιδόσεις στην πληροφορική, στα Forensics, σε συνέδρια του εξωτερικού, στην ελληνική γλώσσα, στη μουσική, στο θέατρο, στο χορό, στη ζωγραφική και φυσικά στον αθλητισμό.

Το βραβείο «Ευάγγελος Μαντουλίδης» απονεμήθηκε στην απόφοιτο Κ. Μαυρομάτη, η οποία εκφώνησε και τον αποχαιρετιστήριο λόγο εκ μέρους των φετινών αποφοίτων, ενώ χαιρετισμό των φετινών αποφοίτων έκαναν η Ε. Παμπόρη και ο Μ. Παλάσκος. Τους απόφοιτους καλωσόρισαν στο Σύλλογο Αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων, τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου η κ. Κωνσταντία Καλλαρά, Πολιτικός Επιστήμονας του ΑΠΘ και η Ίριδα Παπαδοπούλου, Μαθηματικός του ΑΠΘ ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Καρατάσιος.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση της κ. Δέσποινα Σαραντίδου, Αναπληρώτριας Διευθύντριας Γυμνασίου και καθηγήτριας αγγλικών για την πολυετή προσφορά της, με αφορμή την αφυπηρέτησή της.