Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες

Η μαθητική δημιουργικότητα και η έκφραση μέσα από την τέχνη ξεδιπλώθηκαν στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς «Αγώνες Τέχνης» που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 300 μαθητές, 19 Γυμνασίων και Λυκείων από την Ελλάδα και την Ομογένεια, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο θέατρο, την ποίηση, τη μουσική (μουσικά και χορωδιακά σύνολα), τη ζωγραφική και το video.

Στο καλλιτεχνικό τριήμερο, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2015, οι μαθητές των σχολείων που πήραν μέρος μπόρεσαν να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να αναζητήσουν δημιουργικές και εποικοδομητικές διόδους επικοινωνίας. Στόχος όλων των συμμετεχόντων ήταν όχι τόσο το έπαθλο όσο η προσπάθεια, ο αγώνας και η δημιουργική συνάντηση, η συνύπαρξη με τους συνομηλίκους, ο γόνιμος προβληματισμός και η καλλιτεχνική έκφραση.

Στους Αγώνες Τέχνης συμμετείχαν τα εξής σχολεία: 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, 1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας, 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου, 3ο ΓΕΛ Ευόσμου, Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, Ζωγράφειο Γυμνάσιο - Λύκειο, 5ο ΓΕΛ Καβάλας, 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, 4η Κοινότητα Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης, Γενικό Λύκειο Λαγκαδά, Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη, 1ο Πειραματικό Λύκειο «Μανόλης Ανδρόνικος», 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Γυμνάσιο Συκιάς Χαλκιδικής, Γυμνάσιο Φιλιατών. Η κριτική επιτροπή για κάθε κατηγορία ήταν τριμελής και αποτελούνταν από εκλεκτούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών, με αδιαμφισβήτητο κύρος και αξία.

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων απέσπασαν τα βραβεία:

1ο Βραβείο στην κατηγορία Θέατρο: «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού

1ο Βραβείο στην κατηγορία Μουσική

2ο Βραβείο στην κατηγορία Video: «Lights camera reaction»

2ο Βραβείο στην κατηγορία Ποίηση: Α. - Ρ. Σπυροπούλου «Στο λευκό»

3ο Βραβείο στην κατηγορία Ποίηση: Ι. - Μ. Άρνολντ-Αμβροσιάδης «Το φάντασμα»

Βραβείο Κοινού στην κατηγορία Ζωγραφική: Ε. Γεωργισούδη

Την τελευταία μέρα των Αγώνων, παράλληλα με την απονομή των βραβείων οι συμμετέχοντες και το κοινό παρακολούθησαν καλλιτεχνικά σχήματα αναγνωρισμένης αξίας, όπως την Ορχήστρα του Πολιτιστικού Κέντρου και του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης «Con Fuoco», τη Χορωδία Δωματίου «Πολυφωνικό - Ροτόντα» και τη Νεανική Χορωδία του Δήμου Αλεξάνδρειας «Μελισσάνθη» σε ένα κλίμα ευχάριστο, γεμάτο φαντασία και πολλές εκπλήξεις που ετοίμασαν οι παρουσιαστές της Τελετής Απονομής των Βραβείων και παρουσιαστές της εκπομπής «Σινεμά χωρίς κασκόλ» Σ. Κόλιας και Π. Κουντουράς, σε συνεργασία με τις αποφοίτους των Εκπαιδευτηρίων Α. Καριοφύλλη και Ε. Καριοφύλλη.

To επόμενο ραντεβού των Αγώνων Τέχνης δόθηκε για τις 25 - 27 Φεβρουαρίου 2016.

Δελτίο Τύπου