Παρουσίαση Θεατρικής Παράστασης «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον»

Η θεατρική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων στα πλαίσια του μαθητικού συνεδρίου «Γ. Βιζυηνός. Εις την Πόλιν» που διεξήχθη στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως, υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου, παρουσίασε το αριστούργημα του Γεώργιου Βιζυηνού: «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον». Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και γοητευτικά διηγήματα του συγγραφέα, με έντονη την παρουσία του χιούμορ και της ειρωνείας. Ο Βιζυηνός ξαναγυρνά στην παιδική του ηλικία και το διήγημα κυριαρχείται από έντονα βιωματικά στοιχεία, περιγράφοντας τον άκακο αλλά και άβουλο χαρακτήρα του παππού του και την αυταρχική και καταπιεστική γιαγιά του. Το έργο έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό, καθώς οι μαθητές μας καταχειροκροτήθηκαν τόσο από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο του Βιζυηνού στην Κωνσταντινούπολη, όσο και από τους μαθητές που συμμετείχαν στους πρώτους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια, στους οποίους η παράσταση του σχολείου μας κατέκτησε το πρώτο βραβείο, ανάμεσα σε άλλες σχολικές παραστάσεις, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή.
Η παράσταση παρουσιάστηκε στους γονείς και στους μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων που την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον.
Οι συντελεστές της παράστασης ήταν:
Σκηνοθεσία: E. Δημοπούλου, Μ. Καβαλιώτη, Β. Πέτρου.
Σκηνικά: Κ. Κοζλόφ, Λ. Ταπανίδης.
Κίνηση - Χορογραφία: Μ. Βασιλικού.
Μουσική: Γ. Φούρκας.
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Κ. Σύρρης, Α. Λασκαρίδης, Δ. Πουρνάρας, Θ. Τσιρανίδης, Ε. Χαραλαμποπούλου.
Παίζουν: Ε. Γρούιου, Κ. Δερβισόπουλος, Ν.Καιρίδου, Ε. Λαζαρίδης, Μ. Μάριαν, Γ. Παπανικολάου, Μ. - Ε. Σωτήρογλου, Μ. Τζιάλλας, Α. Τζημουράκα, Θ. Φεσατίδου, Α. Χριστοδούλου.