Δράσεις των Εκπαιδευτηρίων σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη αποτελούν 1 από τα 4 σχολεία στην Ελλάδα και 1 από τα 850 σχολεία παγκοσμίως που έχουν επιλεγεί από τη Microsoft ως “Microsoft Showcase School”.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής τα Εκπαιδευτήρια διοργανώνουν τις παρακάτω δράσεις που απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για να προωθήσουν την ένταξη αλλά και τη σημαντικότητα των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη εκπαίδευση.

  • Τον Διεθνή Διαγωνισμό Hackathlon, που παρέχει στους μαθητές την ευκαιρία να αναπτύξουν την προγραμματιστική τους σκέψη και να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους σε προηγμένες εφαρμογές της τεχνολογίας και της πληροφορικής.
    Οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά ΕΔΩ.
  • Το Σάββατο 11/1 το πρόγραμμα Coding Girls, ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο να εμπνεύσει όλα τα κορίτσια να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους ψηφιακά, μαθαίνοντας να προγραμματίζουν, να σχεδιάζουν και να σκηνοθετούν διαδραστικές 3D ιστορίες και εντυπωσιακά παιχνίδια.
    Οι μαθήτριες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά ΕΔΩ.
  • Την Κυριακή 12/2 την ημερίδα «Μεταμορφώνοντας την Εκπαίδευση», όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ψηφιακή Εκπαίδευση και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπαιδευτικούς που έχουν εντάξει τις τεχνολογίες Microsoft στη διδασκαλία τους.
    Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά ΕΔΩ.
    Πρόγραμμα
    Κυριακής 12/2

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης και του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη