Προσομοίωση Ολομέλειας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2017

Ένας από τους βασικούς και ουσιώδεις στόχους ενός ελληνικού σχολείου με ευρωπαϊκό χαρακτήρα και οικουμενικό προσανατολισμό είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και η σφυρηλάτηση της εθνικής και ευρωπαϊκής συνείδησης των μαθητών του. Για να υπάρξει ευρωπαϊκή ταυτότητα, σημαντική προϋπόθεση είναι η επαφή και η γνωριμία των νέων με τα θεσμοθετημένα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προασπίζουν τη δημοκρατία και το μέλλον της.

Στο πλαίσιο αυτό τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, με την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ., διοργανώνουν την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, την «Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» για μαθητές της Α΄ Λυκείου. Στην προσομοίωση συμμετέχουν 8 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας.

Η διαδικασία της προσομοίωσης συνίσταται στη συγκρότηση οκτώ επιτροπών στις οποίες θα κατανεμηθούν περισσότεροι από διακόσιοι μαθητές της Α΄ Λυκείου. Κάθε μία από αυτές τις επιτροπές προτείνει ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση και δέχεται τις αντίστοιχες τροπολογίες σε επιμέρους άρθρα του από τις υπόλοιπες επιτροπές. Στόχος είναι μέσα από έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο να προκύψουν, κατόπιν ψηφοφορίας, οκτώ νομοσχέδια που θα δίνουν λύση σε φλέγοντα ζητήματα.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν ευρωβουλευτές και θα τιμηθούν τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα EP SCHOOL AMBASSADORS.

Η εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί. Όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Πρόγραμμα