Mandoulides CodeWeek

Codeweek

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που αναπτύσσουν, και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, διοργανώνουν το Mandoulides CodeWeek με στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών για τον Προγραμματισμό και την Αλγοριθμική Σκέψη.

Στο Mandoulides CodeWeek οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να προγραμματίσουν σε σύγχρονες τεχνολογίες λογισμικού, να δημιουργήσουν δικές τους εφαρμογές και να εφαρμόσουν λύσεις πληροφορικής σε αντικείμενα, όπως τα παιχνίδια, τα αλγοριθμικά προβλήματα κτλ.

Συγκεκριμένα, από τις 9 έως και τις 20 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο των μαθημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, να προγραμματίσουν και να δημιουργήσουν δικά τους παιχνίδια με τη χρήση σύγχρονων γλωσσών προγραμματισμού: C++, Python και JavaScript.

Επιπλέον, στις σύγχρονες πλατφόρμες λογισμικού που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα εφαρμοστούν καινοτόμες εκπαιδευτικές μέθοδοι όπως η εξατομικευμένη μάθηση Adaptive Learning και ο προγραμματισμός κατά ζεύγη Pair Programming.