Βιωματικό εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Δεκαοχτώ δραστήριοι μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη συμμετείχαν στο πρώτο για τη φετινή χρονιά, βιωματικό εργαστήριο επαγγελματικού προσανατολισμού STEAMulator, το οποίο φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Veltio. Ξεναγήθηκαν στα υπερσύγχρονα γραφεία της εταιρείας και παρακολούθησαν μια αναλυτική παρουσίαση για το αντικείμενο, τους στόχους και τη φιλοσοφία της εταιρίας.

Αμέσως μετά, οι μαθητές συμμετείχαν στο διαδραστικό εργαστήριο προσομοίωσης STEAMulator, κατά τη διάρκεια του οποίου εξέπληξαν καθηγητές και προσωπικό της εταιρίας με τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους.

Στόχος του Προγράμματος STEAMulator είναι να κατανοήσουν οι μαθητές βασικές επιστημονικές έννοιες, να αναπτύξουν την κριτική σκέψη, το ομαδικό πνεύμα και τη δημιουργικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα να αντιληφθούν πώς οι δεξιότητες αυτές θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Veltio που στάθηκε αρωγός της προσπάθειας αυτής και διέθεσε πέρα από τον πολύ όμορφο χώρο της και δύο εξαιρετικά ικανούς συνεργάτες της, την κα Ράμμου και τον κ. Δημόπουλο, που μετέφεραν στα παιδιά τις γνώσεις και την εμπειρία τους από τη σύγχρονη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Συγκεκριμένα, η κα Ράμμου, Υπεύθυνη Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρίας, δήλωσε για το STEAMulator: «Θεωρεί ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα νέα παιδιά ειδικά σε αυτήν την ηλικία να μπορούν να έχουν ένα όραμα για το τι μπορεί να τους προσφέρει τόσο η πόλη τους όσο και η χώρα τους, εν όψει της επιλογής της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά να εκτίθενται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEAMulator διοργανώνεται από την Creative Vision Lab, με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, Europe Direct, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.