2η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη»

Περισσότεροι από 90 μαθητές και μαθήτριες, Γυμνασίου και Λυκείου, των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη συμμετείχαν ως διπλωμάτες και εθελοντές στη 2η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη», που διοργάνωσε  η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΡΟΗ και φιλοξενήθηκε από το σχολείο μας,  από την  Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου  έως την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου. Στην τελετή έναρξης, την οποία παρουσίασε ο κ. Αλέξης Κωστάλας,  χαιρετισμό απηύθυναν  η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων κ. Χασιώτη Άσπα, η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ κα. Rebecca Fong, η καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Δρ. Νάσκου-Περράκη Παρασκευή και ο υπεύθυνος επικοινωνίας για Ελλάδα και Κύπρο του ΟΗΕ κ.Φατούρος Δημήτρης. Κατά τη διάρκεια της τελετής, τιμήθηκε το Ζωγράφειο Γυμνάσιο - Λύκειο και ο «Φάρος του Κόσμου».

Οι μαθητές - διπλωμάτες, καθώς και όσοι συμμετείχαν ως εθελοντές, ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν  την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και εξοικειώθηκαν  με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών Διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ. Ως εκπρόσωποι χωρών υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα του ανθρώπου, σύμφωνα με το τι ισχύει στη δική τους χώρα , δέχτηκαν και σεβάστηκαν τα επιχειρήματα και τις απόψεις των άλλων κρατών και ανέπτυξαν την κατάλληλη επιχειρηματολογία, προκειμένου να πείσουν για τις θέσεις τους.

Την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι αποφάσεις των Επιτροπών και βραβεύτηκαν οι καλύτεροι αγορητές-διπλωμάτες. Οι διακρίσεις των μαθητών μας ήταν οι εξής:

 

Βραβείο καλύτερου διπλωμάτη:   Βραβείο καλύτερου αγορητή:   Εύφημος μνεία:
Ε. Νταουντάκης (Γ' Γυμνασίου) Χ. Καραφυλλιά (Γ' Γυμνασίου) Δ. Παπαδοπούλου (Γ' Γυμνασίου)
Ά. Ανδρεάδη (Γ' Γυμνασίου) Ε. Δολόπικου (Α' Λυκείου) Α. Παπάζογλου (Α' Λυκείου)
Α. - Ρ. Σπυροπούλου (Α' Λυκείου) Ζ. - Μ. Καμοπούλου (Α' Λυκείου) Α. Συμεωνίδου (Α' Λυκείου)
Έ. Χρυσάφη (Α' Λυκείου) Ο. Δαδούδη (Α' Λυκείου) Θ. Χατζησωτηρίου (Α' Λυκείου)
Ε. Κιμπουροπούλου (Α' Λυκείου) Δ. Αντιβαλίδη (Α' Λυκείου) Σ. Μάστορης (Α' Λυκείου)
Γ. Μιχαηλίδης (Β' Λυκείου) Β. Τριανταφύλλου  (Β' Λυκείου) Α. Σπηλιώπουλος (Β' Λυκείου)
Θ. Φεσατίδου (Β' Λυκείου) Σ. Πιπερίδης (Γ' Λυκείου)
Ε. Κολυμπιανάκη (Β' Λυκείου)

2η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση
του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
«Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη»
Διακριθέντες Μαθητές
των Εκπαιδευτηρίων