Μαθητικός Διαγωνισμός Hackathlon

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη οργανώνουν  με ιδιαίτερη επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Mandoulides Computer Hackathlon» από το 2012. Η ιδέα του προγράμματος είναι απλή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή. Κάθε μαθητής θα πρέπει να «σπάσει» μυστικούς κωδικούς και να πλοηγηθεί από επίπεδο σε επίπεδο στις ειδικά σχεδιασμένες ιστοσελίδες μας.

Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να λύσει μαθηματικούς και διάφορους άλλους γρίφους, να αναζητήσει πληροφορίες, να επεξεργαστεί διαγράμματα, να εξερευνήσει χάρτες, κοκ. Στο Hackathlon, λοιπόν, οι μαθητές παίζουν μαθαίνοντας και μαθαίνουν παίζοντας!

Για όλους αυτούς τους λόγους, κατά τη φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα διευρύνεται και γίνεται ένας Μαθητικός Διαγωνισμός με τη συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε μαθητές Δ΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου και  διενεργείται με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ15/216750/Δ2/08-12-2017).

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ;

1η Φάση: 10 - 25 Φεβρουαρίου
Oι μαθητές μπορούν να παίξουν οποιαδήποτε στιγμή από οποιοδήποτε σημείο επιθυμούν. Θα πρέπει να πλοηγηθούν σε 50 διαφορετικά επίπεδα μέσα σε 1 ώρα και έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν μέχρι τρεις προσπάθειες.
Η προσπάθεια με την καλύτερη επίδοση είναι αυτή που θα αποτελέσει και το εισιτήριο για τον τελικό.

2η Φάση: Σάββατο, 10 Μαρτίου
Οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν σε πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα και να πλοηγηθούν και πάλι σε 50 διαφορετικά επίπεδα μέσα σε 1 ώρα.

Από κάθε τάξη:

  • Θα διαγωνιστούν οι 100 μαθητές που είχαν την καλύτερη επίδοση στην 1η φάση.
  • Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι μαθητές κάθε τάξης με τις υψηλότερες επιδόσεις.

Περισσότερες πληροφορίες            Δήλωση Συμμετοχής        Παρουσίαση