Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Ακαδημιών Βόλεϊ και Ποδοσφαίρου

Σε κλίμα χαράς, ικανοποίησης και αισιοδοξίας για το μέλλον πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Ακαδημιών Βόλεϊ και Ποδοσφαίρου.

Την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων φιλοξένησε αθλητές, προπονητές, συγγενείς και φίλους των Ακαδημιών, καθώς και εκπροσώπους της πολιτείας και της Ομοσπονδίας Αθλητισμού.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο διεθνής ποδοσφαιριστής Ζήσης Βρύζας, τον οποίο τα Εκπαιδευτήρια και ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος «Ευάγγελος Μαντουλίδης» τίμησαν για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Ο Ζήσης Βρύζας είναι Έλληνας διεθνής παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Διέγραψε πολυετή καριέρα στη Skoda Ξάνθη, τον ΠΑΟΚ και το ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ σημαντικότερη διάκρισή του υπήρξε η κατάκτηση του Euro 2004 με την Ελλάδα. Ολοκληρώνοντας την πορεία του ως παίκτης, βρέθηκε κατά καιρούς σε διάφορες θέσεις στη διοίκηση του ΠΑΟΚ, όπως του τεχνικού διευθυντή, του διευθύνοντος συμβούλου και δύο φορές του προέδρου.

Αγωνίστηκε με την Ελλάδα για πρώτη φορά στις 27 Απριλίου 1994 στον εντός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον της Σαουδικής Αραβίας (5 - 1). Συμμετείχε συνολικά σε 68 αγώνες και σκόραρε 9 φορές. Σημαντικότερη στιγμή του με τη γαλανόλευκη φανέλα υπήρξε το τέρμα που σημείωσε στο Euro 2004 εναντίον της Ρωσίας, καθώς ήταν αυτό που έδωσε την πρόκριση για τα προημιτελικά. Πανηγύρισε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ήταν βασικό μέλος στην επίθεση της Ελλάδας, καθώς αγωνίστηκε στους πέντε από τους έξι αγώνες της τελικής φάσης.

Επίσης, με την Εθνική Ενόπλων έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1997 στην Τεχεράνη πετυχαίνοντας δύο γκολ στον προημιτελικό στην πρόκριση επί του Ιράκ με σκορ 3 - 2.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση