Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης

 

Την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων γέμισε με κόσμο και έντονα συναισθήματα, με αφορμή την εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.

Αθλητές και προπονητές της Ακαδημίας, συγγενείς και φίλοι των Εκπαιδευτηρίων, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτείας και της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και απόλαυσαν στιγμές χαράς, περηφάνιας και έντονης συγκίνησης.

Mε συγκινητικά λόγια ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης ΜBA, κ. Δημήτρης Νικολαΐδης, αναφέρθηκε στον Δάσκαλο και Άνθρωπο, Ευάγγελο Μαντουλίδη, με κεφαλαία «Α» και «Δ» όπως είπε, που δημιούργησε όχι μόνο την Ακαδημία και την Ομάδα Μπάσκετ του Μορφωτικού και Αθλητικού Συλλόγου (ΜΑΣ) «Ευάγγελος Μαντουλίδης» αλλά και το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων που αποκάλεσε «Κόσμημα». Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ομιλία παρακάτω.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης από τον χώρο της Καλαθοσφαίρισης ήταν ο διεθνής  καλαθοσφαιριστής Νίκος Χατζηβρέττας, τον οποίο τα Εκπαιδευτήρια και ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος «Ευάγγελος Μαντουλίδης» τίμησαν για τις σπουδαίες επιδόσεις του ως αθλητή και για την πολυετή και πολύτιμη και για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Ο Νίκος Χατζηβρέττας είναι Έλληνας πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η σταδιοδρομία του Χατζηβρέττα ξεκίνησε το 1990. Αγωνίστηκε με τα χρώματα του Αίαντα Ευόσμου, του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, του Παναθηναϊκού και του Άρη.

Ο Χατζηβρέττας αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα στα Ευρωμπάσκετ του 2001, 2003 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 στην Αθήνα. Υπήρξε επίσης μέλος της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ 2005, ενώ την επόμενη χρονιά αναδείχθηκε δευτεραθλητής Κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών 2006. Αγωνίστηκε επίσης στο Ευρωμπάσκετ 2007, όπου η Ελλάδα κατέκτησε την 4η θέση. Μετά τo τέλος του μικρού τελικού, ο Χατζηβρέττας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα. Με το εθνόσημο αγωνίστηκε σε 116 αγώνες και πέτυχε 712 πόντους (μ.ο.: 6.14).

Φωτογραφίες από την εκδήλωση