Tα Beatles στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Όπως κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα  ξεκινά το Πρόγραμμα Λογοτεχνίας και Λόγου "Booktime" το οποίο θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη ομαδική κατασκευή!

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές χρήσεις του χαρτιού στο πλαίσιο αυτής της κατασκευής , τα Beatles επισκέφτηκαν  το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Πήραν μέρος στο πρόγραμμα «Χαρτί» που εξετάζει με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο τη σχέση των καλλιτεχνών με τα ευτελή και καθημερινής χρήσης υλικά, όπως το χαρτί! Ένα υλικό απλό, φθηνό, άφθονο, χρήσιμο και οικείο στα παιδιά, με τις πολλαπλές του χρήσεις και εφαρμογές στην καθημερινότητά μας, έγινε το εργαλείο και το κλειδί, για να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά της σύγχρονης τέχνης!

Μέσα από μια επινοημένη ιστορία, οι μαθητές κλήθηκαν να εξερευνήσουν επιλεγμένα έργα από τη συλλογή του Μουσείου, όπως του Παύλου, του Costas Tsoclis και της Niki de Saint Phalle και να ανακαλύψουν το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εικαστικό εργαστήριο, κατά το οποίο οι μαθητές δημιούργησαν τα δικά τους έργα από χαρτί χρησιμοποιώντας την τεχνική του Παύλου.