«Μην τρως ό,τι σου σερβίρουν»

Min_Tros_Oti_Prosferun_Svorovu_2018

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Βιβλιοπαρέες, οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά στις 6 Μαρτίου 2018 τη λογοτέχνη Ελένη Σβορώνου, η οποία πέραν του συγγραφικού της έργου διακρίνεται και για τη σπουδαία εθελοντική προσφορά της.

Με οδηγό το βιβλίο της «Μην τρως ό,τι σου σερβίρουν», που κυκλοφορεί από την Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, οι μαθητές συζήτησαν μαζί της για τις ωφέλειες της μεσογειακής διατροφής σε σχέση με το οικολογικό αποτύπωμά της στη φύση και συμμετείχαν σε δραστηριότητες γευσιγνωσίας. Μέσα από διάφορα διαδραστικά παιχνίδια εξοικειώθηκαν με τα δικαιώματα που έχουν οι καταναλωτές, ενημερώθηκαν με τρόπους προάσπισής τους, και συνειδητοποίησαν τους κινδύνους που κρύβουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ανθρώπινη υγεία.

Τέλος, αφού έθεσαν διαφόρων ειδών ερωτήματα, αποχαιρέτησαν τη συγγραφέα, τραγουδώντας όλοι μαζί τον Ύμνο της Υγιεινής Διατροφής, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα υιοθετήσουν καλύτερες διατροφικές και καταναλωτικές συνήθειες.