Τα Νήπια μαθαίνουν, «Τι τους θέλουμε τους νόμους;»

Επίσκεψη της συγγραφέα Λιλής Σκουλαρίκη στα Νήπια

Επίσκεψη της συγγραφέα  Λιλής Σκουλαρίκη στα Νήπια

Στο πλαίσιο του λογοτεχνικού προγράμματος «Βιβλιοπαρέες», τα νήπια είχαν φέτος την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο «Τι τους θέλουμε τους νόμους;» της Λιλής Σκουλαρίκη, των εκδόσεων Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη.

Με οδηγό το βιβλίο, τα νήπια  μέσα από μια σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων διασκέδασαν, ανέπτυξαν την κριτική τους ικανότητα και  αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα των αρχών και των κανόνων που διέπουν την καθημερινότητά μας.

Οι μαθητές των Νηπίων μέσα στην Digital Classroom του Δημοτικού, με τις δυνατότητες της τεχνολογίας, συνδέθηκαν ζωντανά μέσω Skype με την κ. Σκουλαρίκη, και είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν μαζί της, να της μεταφέρουν τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις τους και να την προσκαλέσουν στο σχολείο τους.

Λίγες μέρες αργότερα, την καλωσόρισαν στο Νηπιαγωγείο, συζήτησαν μαζί της και εξέθεσαν  από κοντά όλες τις εντυπώσεις και τις απορίες τους σχετικά με το βιβλίο που διάβασαν. Παρουσίασαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο θεατρικά δρώμενα, ζωγραφιές και έργα εμπνευσμένα από τους ήρωες του βιβλίου και παρέσυραν τη συγγραφέα σε μια ξεχωριστή και πολύ ιδιαίτερη γιορτή!

Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη έχει ως στόχο να συμβάλει στην εξοικείωση των παιδιών, από μικρή κιόλας ηλικία, με βασικές νομικές έννοιες και θεσμούς, αρχές και αξίες, που είναι πολύτιμα εφόδια για την ενήλικη ζωή τους ως ελεύθερων και ενεργών πολιτών.