«Πάμε για… ορθοπεταλιές» με τον Κώστα Μακεδόνα

Makedonas_News_Banner

Κρατώντας  γερά τα …ποδήλατά μας, «βήμα βήμα, τοίχο τοίχο», τελικά, καταφέραμε να «πάμε για… ορθοπεταλιές», βιώνοντας αξέχαστες εμπειρίες στο τετραήμερο ταξίδι μας στην Αθήνα από τις 25  ως τις  28 Μαρτίου. Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη και του Ζωγραφείου Λυκείου, πλαισιώνοντας τον διακεκριμένο Θεσσαλονικιό τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα και την εξαμελή ορχήστρα του, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά τους, πραγματοποίησαν μια – κατά γενική ομολογία – εξαιρετική μουσική παράσταση, στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού, που γοήτευσε και συγκίνησε το κοινό που την παρακολούθησε με ενθουσιασμό.

Γονείς, συγγενείς και φίλοι επιβράβευσαν  τα παιδιά με το πιο θερμό τους  χειροκρότημα, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στο άριστο αυτό αποτέλεσμα, το οποίο επιβεβαίωσε  περίτρανα, για μια ακόμη φορά ότι η θέληση και το μεράκι μπορούν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα! Παρά το νεαρό της ηλικίας, οι μαθητές απέδειξαν τον επαγγελματισμό τους και με καθοδηγητές τον κ. Ι. Πολυμενέρη και την κ. Ε. Θεοδωρίδου απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές,  ιδιαίτερα από τον κ. Μακεδόνα για την άψογη συνεργασία τους.

Την εκδήλωση προλόγισαν η πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων κ. Αικ. Μαντουλίδου, η Γενική Διευθύντρια κ. ‘Α. Χασιώτη και ο διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου κ. Ι. Δεμιρτζόγλου, οι οποίοι μεταξύ άλλων τόνισαν τη σημασία τέτοιων συνεργασιών, που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ελληνισμού της Πόλης και ευχαρίστησαν όλους τους υποστηρικτές ανάλογων πρωτοβουλιών αλλά κυρίως τους γονείς, που με την παρουσία τους εξέφρασαν έμπρακτα τη στήριξη και την αγάπη τους.

Χαιρετισμό απεύθυνε η κ. Σίσσυ Παυλοπούλου εκ μέρους της Πανελλήνιας Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» (Παράρτημα Ν. Ψυχικού) με την ευγενική συμπαράσταση της οποίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που είχε σκοπό την ενίσχυση του έργου και των δράσεων του Ζωγραφείου Λυκείου, του ιστορικού σχολείου της   Κωνσταντινούπολης.

Τέλος, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού αυτού ταξιδιού μας , τα παιδιά επισκέφτηκαν την πλατεία Συντάγματος, κάθισαν στα έδρανα του κοινοβουλίου, παρακολουθώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα και λεπτομερή ξενάγηση, θαύμασαν το Μουσείο της Ακρόπολης, ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο, είδαν το Ζάπειο Μέγαρο, θαύμασαν το Καλλιμάρμαρο και περπάτησαν στη γραφική Πλάκα, στο Θησείο και στον Εθνικό Κήπο, συνδυάζοντας  μια ενδιαφέρουσα βιωματική διδασκαλία.

Με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους  μοιράστηκαν όμορφες στιγμές, παραστάσεις, εικόνες, συναισθήματα, χαμόγελα και  γέμισαν  το μυαλό αλλά κυρίως την καρδιά τους με ανεξίτηλες, αγαπημένες  μνήμες. Επέστρεψαν με νέα όνειρα  για ακόμη περισσότερες… ορθοπεταλιές  στη μαθητική τους ζωή…

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση