Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

Λαμπρή Τελετή Αποφοίτησης των Μαθητών της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη

Μια όμορφη γιορτή για τον αποχαιρετισμό των αποφοίτων της Γ´ Λυκείου 2017 - 2018 οργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη,  με την παρουσία γονέων, συγγενών, φίλων, εκπαιδευτικών και της διοίκησης των Εκπαιδευτηρίων.

Κεντρικοί  ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Στρατής Παττακός, Καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Β΄ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής  του Νοσοκομείου Υγεία και ο κ. Γρηγόρης Παττακός, Καρδιοθωρακοχειρουργός του Νοσοκομείου Υγεία.

Οι ομιλητές, απευθυνόμενοι στους απόφοιτους, τους μίλησαν «από καρδιάς» και τους προέτρεψαν να αγωνίζονται συνεχώς.

«Η ζωή έχει μία απλότητα και μία φυσικότητα και στο τέλος της ζωής πετυχημένοι ήταν αυτοί που είχαν μία αρμονία μέσα τους. Μπόρεσαν να συνδυάσουν και την επιστήμη και τους φίλους και την οικογένεια και τη φυσιολατρία και συγχρόνως επιτυχίες επιστημονικές, κοινωνικές, επαγγελματικές. Μία ισορροπημένη ζωή. Καλά στη ζωή τους δεν τα πήγαν μόνο όσοι πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο  Στηβ Τζομπς  δεν πήγε ποτέ κολέγιο. Η ζωή είναι καλή για όλους. Φτάνει να την συναντήσεις, να πας στο ραντεβού μαζί της, να μην την στήσεις, γιατί είναι γυναίκα και προσβάλλεται, να είσαι στην ώρα σου εκεί με δύναμη και θάρρος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στρατής Παττακός.

«Είναι συμβολική η στιγμή που τα παιδιά γίνονται  ενήλικες. Είναι από τις στιγμές της ζωής που δεν ξεχνιούνται, όπως  ο γάμος, η πρώτη μέρα στη δουλειά, το πτυχίο  μας. Σημασία έχει η προσπάθεια, η συνειδητοποίηση ότι στη ζωή έρχονται  και επιτυχίες και αποτυχίες, έρχονται εξετάσεις, νέοι στόχοι, νέες προοπτικές. Δεν πρέπει ποτέ να σταματάς να προσπαθείς. Η αποτυχία πολλές φορές βοηθάει περισσότερο από τις στιγμές που βγαίνουμε νικητές. Πολλοί από εσάς  θα βρουν το επαγγελματικό και το πανεπιστημιακό τους μέλλον στο εξωτερικό. Κι εγώ ήμουν επί 19 χρόνια στις ΗΠΑ. Ξέρω όμως ότι κάποια στιγμή και στην Ελλάδα θα υπάρξει  οικονομική άνθηση και η ευκαιρία  για καριέρα για όποιον από εσάς το επιθυμήσει.» , τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γρηγόρης Παττακός

Στην εκδήλωση, την οποία επιμελήθηκε και παρουσίασε η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη κ. Άσπα Χασιώτη, χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων κ. Αικατερίνη Μαντουλίδου,  η οποία αποχαιρέτησε τους αποφοίτους δίνοντάς τους τις καλύτερες ευχές για τη συνέχιση των σπουδών τους με δύναμη, διαρκή προσπάθεια και σωστές επιλογές στη ζωή τους. Ανέφερε επίσης το παράδειγμα της επιμονής, του οράματος και της πίστης  στη σκληρή δουλειά, που άφησε παρακαταθήκη ο ιδρυτής των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Ευάγγελος Μαντουλίδης.

Η εκδήλωση περιελάμβανε  μεταξύ άλλων ομιλίες,  βραβεύσεις των μαθητών που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων, στιγμιότυπα  από τη σχολική ζωή και μουσικό πρόγραμμα από την ορχήστρα και τη χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Φωτογραφίες
Εκδήλωσης


Ομιλίες Τελετής Αποφοίτησης

Exit mobile version