Συμμετοχή μαθητών των Εκπαιδευτηρίων στο 1ο Μαθητικό Θερινό Σχολείο της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Χ. Αλβανός, Δ. Βασιλειάδης και Ε. Κιμπουροπούλου παρακολούθησαν το 1ο Μαθητικό Θερινό Σχολείο του ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. (Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών) μεταξύ 27 - 29 Ιουνίου 2018. Το Θερινό Σχολείο του ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συμμετείχαν σε αυτό ομάδες μαθητών των σχολείων από τη Βόρεια και Νότια Ελλάδα, που διακρίθηκαν στον Πειραματικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών για μαθητές Λυκείου EUSO.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν χώρους, όπως το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου Ασπροπύργου των «Ελληνικών Πετρελαίων». Εκεί, πέρα από την ξενάγηση, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με ειδικούς επιστήμονες και να ενημερωθούν τόσο για τη φύση και την ικανοποίηση της βασικής έρευνας όσο και για τις σπουδές που απαιτούν αυτοί οι χώροι αλλά και τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρουν.

Ακόμα οι μαθητές μας παρακολούθησαν διαλέξεις κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων σχετικά με τη Φυσική (κ. Τραχανάς, Διευθυντής του Κέντρου Διαδιακτυακών Μαθημάτων "Mathesis"), τη Χημεία (κ. Καλοκαιρινός, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και τη Βιολογία (κ. Τσιτσιλώνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανοσολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να συζητήσουν μαζί τους. Τέλος, ολοκλήρωσαν τη «φοίτησή» τους στο Θερινό Σχολείο, συμμετέχοντας στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πειραμάτων Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Γεωλογίας, τα οποία βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των νόμων και λειτουργιών της φύσης, με τη βοήθεια και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών του Αιγάλεω.