Πρωταθλητής Ευρώπης στο Σκάκι ο Ευγένιος Ιωαννίδης

Ο μαθητής της Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων και αθλητής του ΑΜΟ Γαλαξίας Θεσσαλονίκης Ε. Ιωαννίδης σημείωσε νέα μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό σκάκι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων 2018, που διεξήχθη στη Ρίγα της Λετονίας από 20 έως 29 Αυγούστου.

Ο Ευγένιος κατέλαβε την 1η θέση αήττητος στην ηλικιακή κατηγορία έως 18 ετών με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, επιτυγχάνοντας νόρμα διεθνούς μετρ και ταυτόχρονα την κατάκτηση του τίτλου του διεθνούς μετρ! Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατηγορία εφήβων έως 18 ετών συμμετείχαν 75 σκακιστές από 37 χώρες. Ο ταλαντούχος σκακιστής μας έχει κατακτήσει ξανά την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2011 στην κατηγορία παμπαίδων μέχρι 10 ετών.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων μέχρι 18 ετών 2018 Ε. Ιωαννίδης, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη και τον Γ.Γ.Α. κ. Ιούλιο Συναδινό στα πλαίσια των εγκαινίων του περιπτέρου της ΓΓΑ στη ΔΕΘ.

Ο κ. Βασιλειάδης καλωσόρισε τον Ευγένιο και άλλους διακριθέντες αθλητές και τους ευχαρίστησε για τις σπουδαίες επιτυχίες τους. Ο κ. Συναδινός σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ευγένιο, τους γονείς του και το μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ Χρ. Πιλάλη, υποσχέθηκε ότι η  ΓΓΑ θα στηρίξει τον νεαρό πρωταθλητή.

Ο Ευγένιος είχε επίσης ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και την Υφυπουργό κα Μερόπη Τζούφη.