Υποδοχή μαθητών Α΄ Γυμνασίου και νέων μαθητών ενδιάμεσων τάξεων Γυμνασίου - Λυκείου

Την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων ενημερωτική συνάντηση για τους γονείς και μαθητές της Α΄ Γυμνασίου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των μαθητών με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους, καθώς και η ενημέρωση σχετικά με τον «Κανονισμό Λειτουργίας» των Εκπαιδευτηρίων και το πρόγραμμα σπουδών.

Στην εκδήλωση υποδοχής των μαθητών η κ. Μυρτώ Μαρίνου, Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπεύτρια, συνεργάτης των Εκπαιδευτηρίων, ενημέρωσε γονείς και μαθητές σχετικά με την αλλαγή σχολικής βαθμίδας και τους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων.

Επίσης, τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των νέων μαθητών για τις ενδιάμεσες τάξεις Γυμνασίου - Λυκείου. Τους μαθητές καλωσόρισε η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων, κ. Άσπα Χασιώτη, τους σύστησε τους καθηγητές -συμβούλους των τμημάτων τους και τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του νέου τους σχολείου. Στη συνέχεια, οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους των Εκπαιδευτηρίων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος  Erasmus +, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας σε μια σύμπραξη με σχολεία της Κύπρου, της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Ρουμανίας. Ο τίτλος του έργου που θα ολοκληρώσουν οι μαθητές όλων των σχολείων που συμμετέχουν είναι: “ FuturEU students as transmitters of cultural heritage”, (Οι μελλοντικοί Ευρωπαίοι μαθητές  ως πρεσβευτές της πολιτιστικής τους κληρονομιάς»). Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν μαθητές του Γυμνασίου και θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.