Ημέρα Γνωριμίας Δημοτικού

Παρουσίαση Προγράμματος Ε' Δημοτικού 2018-2019

Τη Δευτέρα, 17 και 24 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων η Ημέρα Γνωριμίας Δημοτικού, στη διάρκεια της οποίας οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών των Α΄- Ε΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το διευρυμένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα σπουδών κάθε τάξης και να συναντήσουν τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

Στην Ημέρα Γνωριμίας Δημοτικού χαιρετισμό απηύθυνε η δρ. Α. Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων, η οποία έκανε αναφορά στον ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, καλωσόρισε παλιούς και νέους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων και ευχήθηκε από καρδιάς μια δημιουργική χρονιά σε όλους γεμάτη όνειρα και επιτυχίες.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, κ. Γ. Χατζόπουλος, αφού καλωσόρισε με τη σειρά του τους γονείς, ευχήθηκε εγκάρδια να υπάρχει αγαστή συνεργασία μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η δρ. Μ. Τσιτιρίδου, Διευθύντρια Ακαδημαϊκού και Παιδαγωγικού Τομέα Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τέλος επικεντρώθηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά για την ομαλή τους μετάβαση από μία τάξη σε άλλη, ενώ συγχρόνως παρουσίασε τις προτάσεις της για μια πραγματικά εποικοδομητική χρονιά με κύριο άξονα την πρόοδο και την εξέλιξη των παιδιών κάθε ηλικίας.