«Από το στάρι στο ψωμί»

Apo_To_Stari_Sto_Psomi@Mandoulides_Schools

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από το στάρι στο ψωμί» συμμετείχαν τα νήπια των Εκπαιδευτηρίων, όπου έμαθαν για τη μεγάλη διατροφική αξία του ψωμιού, το οποίο βρίσκεται στη βάση της διατροφικής μας πυραμίδας.

Στη διάρκεια της επίσκεψής τους στον πολυχώρο της επιστημονικής ομάδας «Μικροί Ήρωες» τα παιδιά, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «Χτίζω το σώμα μου σωστά… Τρώω πάντα υγιεινά», είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του ψωμιού, για τα παραδοσιακά αλλά και για τα σύγχρονα γεωργικά εργαλεία, να γνωρίσουν τα είδη ψωμιού και την ποικιλία των δημητριακών και να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού από τη σπορά, τον θερισμό και το αλώνισμα μέχρι το άλεσμα, το ζύμωμα, το ψήσιμο και την κατανάλωση.

Στο τέλος, φορώντας ποδίτσες και σκουφάκια, σε μικρές λεκάνες ζύμωσαν το δικό τους ψωμί, το έψησαν και το δοκίμασαν. Φεύγοντας, μαζί με το ψωμάκι τους πήραν και τη συνταγή, για να μπορούν και στο σπίτι να φτιάχνουν το δικό τους υγιεινό ψωμί.