Mandoulides Junior CodeWeek 2018

Junior_Code_Week2

Tην Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 ολοκληρώθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα εισαγωγής στον Προγραμματισμό και στην Αλγοριθμική Σκέψη, Mandoulides Junior CodeWeek 2018, που  έλαβε χώρα στο εργαστήριο Πληροφορικής και στην Digital Classroom των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη και στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του Δημοτικού.

Την πρώτη εβδομάδα, 15 - 19 Οκτωβρίου 2018, οι μαθητές των τάξεων Α’ - Δ’ Δημοτικού γνώρισαν τον Προγραμματισμό με  διασκεδαστικές δραστηριότητες. Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού ήρθαν σε επαφή με τη Ρομποτική, ενώ οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού διδάχθηκαν τη γλώσσα προγραμματισμού JavaScript. Επίσης, οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού έκαναν πρακτική εξάσκηση στη γλώσσα Javascript μέσω της πλατφόρμας Silent Teacher, η οποία βασίζεται στην εξατομικευμένη μάθηση (Adaptive Learning), όπου το επίπεδο δυσκολίας των  ερωτήσεων προσαρμόζεται στις γνώσεις του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι μαθητές όλων των τάξεων για τον προγραμματισμό, δόθηκε παράταση στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα» και για την εβδομάδα 22 - 25 Οκτωβρίου 2018.

Φωτογραφίες