Python Bootcamp: Introduction to Python3 Programming

Python_Boot_Camp_ST_Dim_v5

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που αναπτύσσουν, διοργανώνουν το Python Bootcamp, με στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών για τον Προγραμματισμό και την Αλγοριθμική Σκέψη με τη χρήση της γλώσσας Python.

Συγκεκριμένα, από τις 29 Οκτωβρίου 2018 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2019, στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στο Python Bootcamp: Introduction to Python3 Programming.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 12 εβδομάδων, οι μαθητές θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές και δομές του Προγραμματισμού με τη χρήση της γλώσσας Python, θα λύσουν προβλήματα και θα αναπτύξουν την αλγοριθμική και υπολογιστική τους σκέψη.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα διεξαχθεί αξιολόγηση των μαθητών, η οποία θα περιλαμβάνει γραπτό τεστ στη διδαχθείσα ύλη (ατομική εξέταση). Σε όλους τους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, ενώ οι δέκα διακριθέντες της αξιολόγησης θα βραβευτούν και θα συμμετάσχουν στον τελικό διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, στον χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου.  Τέλος, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου του Προγραμματισμού, καθώς και δώρα για τους τρεις τελικούς νικητές.