Η Γ΄ Γυμνασίου στο «Open Day 2018» του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Open_Day_IMET_ETEKA

Την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018 η Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης)  στο πλαίσιο του προγράμματος «Open Day 2018».

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις ερευνητικές υποδομές του Ινστιτούτου, όπου παρακολούθησαν αντικείμενα, όπως προσομοιωτή αυτοκινήτου, προσομοιωτή μοτοσυκλέτας, συστήματα παρακολούθησης της κατάστασης του οδηγού, κόμβο διαχείρισης κυκλοφορίας, μάθημα οδικής ασφάλειας κ.ά.

Επιπλέον παρακολούθησαν τις ομιλίες του κ. Ιωάννη Κωστάκη, Παραολυμπιονίκη Κολύμβησης και της κ. Τατιάνας Παπαδοπούλου, διακεκριμένης Χορογράφου και Καθηγήτριας Χορού, οι οποίοι αφηγήθηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες από τα ατυχήματα που άλλαξαν τις ζωές τους.

Τέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το “Open Day 2018”, ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης απένειμε στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη βραβείο για τη συνεισφορά τους στην εκπαίδευση και για την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Το πρόγραμμα “Open Day” ολοκληρώνεται την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου κατά την οποία το ΙΜΕΤ είναι ανοικτό όλη μέρα για το κοινό, προκειμένου μικροί και μεγάλοι να γνωρίσουν από κοντά και να δοκιμάσουν τις τεχνολογικές καινοτομίες του που αφορούν τις μετακινήσεις.