Skype-a-Thon: 10.700 χιλιόμετρα σε φιλανθρωπική εκστρατεία

Skype-a-Thon_A_Dim_Mandoulides_Schools

Στη μεγάλη γιορτή του «Skype-a-Thon» που διοργάνωσε η κοινότητα της Microsoft είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Το «Skype-a-Thon» είχε διάρκεια 48 ωρών και στόχος του ήταν όλα τα μίλια που κάλυψαν ταξιδεύοντας εικονικά οι μαθητές ανά τον κόσμο να μετατραπούν σε οικονομική ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης για περισσότερα από 35.000 παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Οι μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές μας μέσα από το παιχνίδι Mystery Skype και με τη βοήθεια των γεωγραφικών τους γνώσεων ανακάλυψαν την τοποθεσία της τάξης με την οποία συνδέθηκαν. Η Γη μας έγινε μικρή, τα σύνορα καταργήθηκαν και οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με συμμαθητές τους από την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πολωνία και τη Φινλανδία. Αντάλλαξαν απόψεις, γνωρίστηκαν και δημιούργησαν δεσμούς, με όραμα έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι αγαπημένοι θα ζουν ειρηνικά. Συνολικά κατάφεραν να συγκεντρώσουν 10.700 χιλιόμετρα και να συνεισφέρουν με τον τρόπο αυτό στη μεγάλη φιλανθρωπική εκστρατεία της Microsoft.