Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

Ημερίδα Smart Education

Smart_Education at Mandoulides Schools

Ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα την ενσωμάτωση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα υπό τον τίτλο: «Smart Education» που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου (12ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών).

Η ημερίδα ασχολήθηκε με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση και εντάχθηκε στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεων των Εκπαιδευτηρίων ως 1 από τα 3 σχολεία στην Ελλάδα και 1 από τα 290 σχολεία παγκοσμίως που έχουν επιλεγεί από τη Microsoft ως «Microsoft Showcase School», σε αναγνώριση των καινοτόμων δράσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια, με έμφαση στη χρήση των νέων τεχνολογιών τόσο στην εκπαίδευση όσο και στη διοίκηση.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, κ. Αικατερίνη Μαντουλίδου, ο κ. Σίμος Μπενσασσών, Συντονιστής της δράσης OK! Thess, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα καινοτομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο κ. Φώτης Μπακογιάννης, Διευθυντής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Μακεδονίας & Θράκης της Eurobank.

Στο πλαίσιο της ημερίδας οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από ειδικούς, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωπους της Microsoft και άλλων καινοτόμων εταιρειών, ερευνητές και εκπαιδευτικούς για την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, την αξία του προγραμματισμού στη ζωή μας, τη ρομποτική στο σχολείο, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τα εργαλεία της Microsoft, τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Σημαντικές πληροφορίες για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση πρόσφεραν στους παραβρισκόμενους με τις ομιλίες τους, ο κ. Μάνος Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ., Ειδικός Ερευνητής - Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, ο κ. Σταύρος Δημητριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, ο κ. Δημήτρης Πνευματικός, Καθηγητής Εξελικτικής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, ο κ. Νικόλαος Φαχαντίδης, Επίκουρος Καθηγητής Πληροφορικής και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στο Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η κ. Βανέσσα Αντωνιάδου, Teacher Engagement Manager, Microsoft Greece, Cyprus & Malta, ο κ. Πλούταρχος Ρήγας, Ιndustry Sector Lead in Education, Microsoft Greece, Cyprus & Malta, ο κ. Χρήστος Μαλλιαράκης, Δρ. Πληροφορικής, Συγγραφέας, Συνεργάτης Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο κ. Θεόφιλος Μυλωνάς, Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, CEO YUMMY SOFTWARE AND SERVICES, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΒΕ, Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με εκπαιδευτικούς που έχουν εντάξει τις τεχνολογίες Microsoft στη διδασκαλία τους (τα εργαλεία του Office 365, το Teams, το OneDrive, το Minecraft, το Skype, τα Learning Tools κ.λπ.) και να δουν πώς μπορούν να αναπτύξουν τόσο τις δικές τους δεξιότητες όσο και των μαθητών τους.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συμπαράσταση της Eurobank και της Microsoft και με την υποστήριξη του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, του Δήμου Θέρμης και του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

Φωτογραφίες

Exit mobile version