«Feel Christmas. Think Kids. Love Books» με την Α΄ και Γ΄ Δημοτικού

A_&_G_Dim_@_Konstantinidi

Οι μαθητές Α΄ και της Γ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη με χαρά αποδέχτηκαν το Χριστουγεννιάτικο κάλεσμα από  το βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης και συμμετείχαν στην εκδήλωση με τίτλο: «Feel Christmas. Think Kids. Love Books», το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των βιβλίων πέντε αγαπημένων Ελλήνων συγγραφέων παιδικών βιβλίων, της Δελίνας Βασιλειάδη, της Λήδας - Αλεξάνδρας Λιάρου, της Σοφίας Νέμα, της Βασιλικής Νευροκοπλή και του Θοδωρή Παπαιωάννου.

Πιο συγκεκριμένα η Α΄ Δημοτικού βοήθησε τον Θοδωρή Παπαιωάννου να παρουσιάσει το τρίτο βιβλίο του με ήρωα τον Μέλιο με τίτλο: «Αντάμα». Οι μικροί μαθητές αναλαμβάνοντας τον ρόλο των σκαθαριών, του Μέλιου και της Μελανής, παρουσίασαν με κέφι μια μικρή δραματοποίηση της ιστορίας, ενώ ο συγγραφέας με τον δικό του μοναδικό τρόπο μίλησε στα παιδιά για την αγάπη, έπαιξε και τραγούδησε μαζί τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού απόλαυσαν την  αφήγηση του παραμυθιού «Νύχτα Θαυμάτων» από την ίδια τη συγγραφέα Βασιλική Νευροκοπλή, ενώ  της αφιέρωσαν ένα τραγούδι για την αγάπη. Στο τέλος, μαθητές από την Α΄ και Γ΄ Δημοτικού ένωσαν τις φωνές τους,  τραγουδώντας παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα.