Σημαντικές διακρίσεις εκπαιδευτικών στο διαγωνισμό Tech Pill της Microsoft

TechPill_2018_Komianos_etal

Ο κ. Παύλος Κομιανός, φιλόλογος καθηγητής των Εκπαιδευτηρίων, συμμετείχε στον διαγωνισμό Tech Pill της Microsoft. Η παρουσίασή του, αφού αξιολογήθηκε από στελέχη της Microsoft, κρίθηκε ως μία από τις καλύτερες ανάμεσα σε πλήθος συμμετοχών από 40 χώρες από όλο τον κόσμο.

Ο διαγωνισμός αφορούσε στην παρουσίαση λύσεων σε προβλήματα σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα με τη δημιουργική αξιοποίηση των λογισμικών της Microsoft.

Μέσα από την παρουσίαση του κ. Κομιανού αναδείχθηκε η δυνατότητα να αξιοποιηθούν πλήρως καινοτόμα λογισμικά της Microsoft στα θεωρητικά μαθήματα και μάλιστα με τους μαθητές να διαδραματίζουν έναν ενεργό ρόλο.
Ο κ. Κομιανός θα εκπροσωπήσει τα Εκπαιδευτήρια στο συνέδριο Ε2 της Microsoft στο Παρίσι, στις 2 - 4 Απριλίου του 2019, στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν 300 από τους πιο καινοτόμους εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο που καταφέρνουν να ενσωματώνουν με υποδειγματικό τρόπο παιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας αξιοποιώντας την ψηφιακή εκπαίδευση στο μάθημά τους, ώστε να προετοιμάσουν τους μαθητές τους για την κοινωνία του 21ου αιώνα.

Στο ίδιο διαγωνισμό διακρίθηκαν ακόμη δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου, ο Ευάγγελος Βαλαβάνης και η Γεωργία Δημητρακοπούλου, για τις παιδαγωγικές λύσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς σήμερα, αξιοποιώντας τα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία της Microsoft. Οι καινοτόμες προτάσεις τους βραβεύτηκαν για την κατηγορία «Article on Microsoft Education Blog Winners».

Οι επιτυχίες αυτές επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, επάξια αναγνωρίζονται ως 1 από τα 3 Microsoft Showcase Schools στην Ελλάδα χάρη στις βέλτιστες πρακτικές που χρησιμοποιούν για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Άλλωστε το 2018 είχε επιλεγεί από τη Microsoft, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ε2 Education Exchange που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη, η εκπαιδευτικός και Συντονίστρια Νέων Τεχνολογίων του σχολείου Μαρία Παπαδοπούλου. Επίσης τον Σεπτέμβριο η Δρ. Μαρία Τσιτιρίδου, διευθύντρια Ακαδημαϊκού & Παιδαγωγικού Τομέα Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η κ. Μαρία Παπαδοπούλου συμμετείχαν στο Europe Showcase School Summit στο Δουβλίνο. Τα Εκπαιδευτήρια διοργανώνουν κάθε χρόνο τις Science Days, που είναι ανοιχτές για όλα τα παιδιά της πόλης, ενώ μέχρι σήμερα έχουν διοργανώσει δύο Ημερίδες με τον τίτλο Smart Education ανοιχτές για όλους τους εκπαιδευτικούς της πόλης, αποτελώντας φάρο καινοτομίας στην εκπαίδευση.

Πηγή