Ιστορίες των Χριστουγέννων από τους μαθητές του Παιδικού Σταθμού

Paidikos_Stathmos_Christmas_Giorti

«Τρίγωνα - κάλαντα μες στη γειτονιά, ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά!» και άλλες ιστορίες των Χριστουγέννων από τους μαθητές του Παιδικού Σταθμού.Οι τάξεις των Seniors και Juniors των Εκπαιδευτηρίων γέμισαν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και υπέροχες γιορτινές ιστορίες.

Με μεγάλη χαρά μαζί με τα παιδιά ετοιμάσαμε και παρουσιάσαμε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία. Αφού διαβάσαμε χριστουγεννιάτικες αφηγήσεις και γιορτινά παραμύθια,  θελήσαμε να γίνουμε οι ίδιοι πρωταγωνιστές όλων των ιστοριών. Μεταμορφωθήκαμε σε γιορτινές και μελωδικές νότες, αστεράκια φωτεινά και λαμπερά, αστραφτερές χιονούλες που στροβιλίζονται ρυθμικά, καμπανούλες που χτυπάνε γιορτινά, ελαφάκια που με τα κουδουνάκια τους μαρτυρούν τον ήχο του ερχομού του Άι- Βασίλη  και σκανταλιάρικα και πονηρά καλικαντζαράκια που προσπαθούν να κόψουν το δέντρο της Γης.

Όλα αυτά μαζί ζωντάνεψαν  με τρόπο μαγικό πάνω στη σκηνή του θεάτρου μας,  το οποίο «γέμισε» με όμορφα συναισθήματα και λαμπερά χαμόγελα. Οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού, παρόλο που είναι οι μικρότεροι μαθητές του σχολείου μας, κατάφεραν να διαδώσουν το μήνυμα της αγάπης, της ενότητας και της αλληλεγγύης σε όλους τους προσκεκλημένους  μας.

Με ενθουσιασμό μικροί και μεγάλοι τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα, και παρασύρθηκαν στον ρυθμό τους, γιορτάζοντας και αυτοί μαζί μας. Οι ήχοι από τις φωνούλες των παιδιών κατάφεραν να συγκινήσουν κάθε έναν από εμάς και να μας θυμίσουν τα δικά μας παιδικά χρόνια.