Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2019

Prosomiosi Synedriasis Olomelias Evropaikou KoinovouliouΣυνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

2 ημέρες «Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στα Εκπαιδευτήρια

Ένας από τους βασικούς και ουσιώδεις στόχους ενός ελληνικού σχολείου με ευρωπαϊκό χαρακτήρα και οικουμενικό προσανατολισμό είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και η σφυρηλάτηση της εθνικής και ευρωπαϊκής συνείδησης των μαθητών του. Για να υπάρξει ευρωπαϊκή ταυτότητα, σημαντική προϋπόθεση είναι η επαφή και η γνωριμία των νέων με τα θεσμοθετημένα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προασπίζουν τη δημοκρατία και το μέλλον της.

Στο πλαίσιο αυτό τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, με την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ., διοργανώνουν την Πέμπτη και Παρασκευή, 17 και 18 Ιανουαρίου 2019, την «Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» για μαθητές της Α΄ Λυκείου. Στην προσομοίωση συμμετέχουν 14 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας.

Η διαδικασία της προσομοίωσης συνίσταται στη συγκρότηση οκτώ επιτροπών στις οποίες θα κατανεμηθούν περίπου διακόσιοι μαθητές της Α΄ Λυκείου. Κάθε μία από αυτές τις επιτροπές προτείνει ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση και δέχεται τις αντίστοιχες τροπολογίες σε επιμέρους άρθρα του από τις υπόλοιπες επιτροπές. Στόχος είναι μέσα από έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο να προκύψουν, κατόπιν ψηφοφορίας, οκτώ νομοσχέδια που θα δίνουν λύση σε φλέγοντα ζητήματα.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν οι ευρωβουλευτές.

Όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Πρόγραμμα και
περισσότερες πληροφορίες
     Μια ματιά στην
Προσομοίωση του 2018