14 μαθητές μας στο 66ο Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (HMUN)

HMUN_Harvard_Boston_2019

14 μαθητές των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν στο 66ο Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (HMUN), που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Harvard στη Βοστόνη (ΗΠΑ), από τις 21 έως τις 29 Ιανουαρίου 2019.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν πάνω σε φλέγοντα ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος και προσπάθησαν να προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας που εκπροσώπησαν, συγκεκριμένα της Ισλανδίας, παίρνοντας μέρος σε προσομοιώσεις συνεδριάσεων του ΟΗΕ.

Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των κορυφαίων πανεπιστημίων Harvard και ΜΙΤ, ενώ συναντήθηκαν με αποφοίτους των Εκπαιδευτηρίων οι οποίοι φοιτούν στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο Harvard.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ταξιδιού τους στη Βοστόνη, οι μαθητές επισκέφθηκαν το Ελληνικό Προξενείο και συνομίλησαν με τον πρόξενο κ. Στράτο Ευθυμίου (φωτογραφία). Επίσης, επισκέφθηκαν το Μουσείο Επιστημών, το Μουσείο Καλών Τεχνών,  το Ενυδρείο της Νέας Αγγλίας, καθώς και άλλα αξιοθέατα στο κέντρο της Βοστόνης. Τέλος, παρακολούθησαν αγώνα ΝΒΑ στο στάδιο TD Garden (φωτογραφία).