Παρουσίαση των Προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας στους μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου

Parusiasi_Programmaton_Epihirimatikotitas

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων την ενημερωτική εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 31 Ιανουαρίου 2019 για τα Προγράμματα Επιχειρηματικότητας. Την παρουσίαση έκανε η υπεύθυνη των προγραμμάτων Βικτώρια Περβίζου, δικηγόρος, μαζί με τους μαθητές που πήραν μέρος την περσινή χρονιά.

Τα Προγράμματα Επιχειρηματικότητας είναι εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού βασισμένα στις αρχές της βιωματικής μάθησης και πραγματοποιούνται τα τελευταία τρία χρόνια σε συνεργασία με καινοτόμες επιχειρήσεις της περιοχής. Κατά τη διάρκεια των Προγραμμάτων οι μαθητές καλούνται να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες εντός των επιχειρήσεων και να εξοικειωθούν με τις βασικές τους λειτουργίες. Οι εταιρείες που έχουν πάρει μέρος έως τώρα δηλώνουν πολύ ευχαριστημένες και πρόθυμες να στηρίξουν την προσπάθεια του σχολείου στο μέλλον. Ταυτόχρονα οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα μέσω της παρατήρησης και της διάδρασης στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων να εξετάσουν εις βάθος τις επιλογές τους που συνδέονται με τα επόμενα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά τους βήματα και να λύσουν απορίες σχετικές με το αντικείμενο σπουδών που τους ενδιαφέρει.

Στη φετινή εκδήλωση μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η περιγραφή των εταιρειών από τους μαθητές που πήραν μέρος την περσινή χρονιά και η εμπειρία τους από τα Προγράμματα Επιχειρηματικότητας. Οι περισσότεροι εξ αυτών παραδέχτηκαν πως μετά από τη συμμετοχή τους αισθάνονται πιο συνειδητοποιημένοι για το αν τους αρέσει ή όχι πλέον ένας επιστημονικός κλάδος καθώς και πιο ενημερωμένοι σχετικά με την εργασιακή ρουτίνα που η κάθε δουλειά συνεπάγεται.