Επίσκεψη του συγγραφέα Δημήτρη Μπογδάνου στο Νηπιαγωγείο

Δημήτρης Μπογδάνος

Τα Προνήπια των Εκπαιδευτηρίων, στο πλαίσιο του φετινού λογοτεχνικού προγράμματος, διάβασαν και επεξεργάστηκαν το παραμύθι «Πρόβατα ενωμένα ποτέ κυνηγημένα» του συγγραφέα Δημήτρη Μπογδάνου, με εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη, από τις εκδόσεις  Μεταίχμιο.

Τα παιδιά, αφού διάβασαν το βιβλίο, συμμετείχαν σε πλήθος δραστηριοτήτων. Δημιούργησαν ευφάνταστες κατασκευές, συζήτησαν  για τη δύναμη της μονάδας και της ομάδας, έλυσαν γλωσσικές και μαθηματικές ασκήσεις και έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια, με στόχο την τόνωση της αυτοπεποίθησής τους.

Η ενασχόληση με το παραμύθι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του συγγραφέα στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων. Οι μικροί μαθητές των Προνηπίων υποδέχτηκαν στην αίθουσα digital του Δημοτικού Σχολείου τον κ. Μπογδάνο, του παρουσίασαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, μέσα από ένα μικρό θεατρικό δρώμενο, την ιστορία του βιβλίου και του χάρισαν μία μακέτα, που οι ίδιοι  έφτιαξαν με αφορμή το παραμύθι.

Ο συγγραφέας συνομίλησε με τα παιδιά  και συζήτησε μαζί τους για τα νοήματα του βιβλίου. Τέλος, έπαιξαν όλοι μαζί ένα παιχνίδι, αποχαιρετίστηκαν σε κλίμα εγκάρδιο και έδωσαν ραντεβού για μελλοντικές  συναντήσεις με νέες περιπέτειες!