Η Α΄ Δημοτικού ταξιδεύει στη χώρα των παραμυθιών με τον χαρούμενο ταχυδρόμο

Η Α΄ Δημοτικού ταξιδεύει στη χώρα των παραμυθιών

Λίγο πριν από τον ερχομό της άνοιξης οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων άφησαν στο σπίτι τα βιβλία τους και ταξίδεψαν για μια ολόκληρη εβδομάδα στη χώρα των παραμυθιών μαζί με τους αγαπημένους τους ήρωες. Με συνοδοιπόρους τον Πινόκιο, τη Χιονάτη, τον Τζακ και την Κοκκινοσκουφίτσα έμαθαν πολλά καινούρια πράγματα, αλλά εξασκήθηκαν και σε όσα ήδη γνώριζαν.

Έχοντας παρέα τους τον Πινόκιο, έμαθαν πώς να γράφουν σωστά ένα γράμμα, ποια στοιχεία πρέπει να αναγράφουν σε έναν φάκελο και πού να επικολλούν τα γραμματόσημα. Εξασκήθηκαν στις δεκάδες και τις μονάδες, συζήτησαν για την αλήθεια και το ψέμα και κατασκεύασαν μια γαντόκουκλα με τη μορφή του Πινόκιο. Με τη Χιονάτη έμαθαν να φτιάχνουν διαφημιστικές αφίσες, να κάνουν αγοραπωλησίες με νομίσματα του ευρώ και να ταξινομούν αντικείμενα με γνώμονα το βάρος τους.

Όταν ήρθε στην ομάδα μας ο Τζακ, τα παιδιά γνώρισαν τις χώρες της Ευρώπης, τις έβαλαν σε αλφαβητική σειρά και έφτιαξαν τις δικές τους ταξιδιωτικές κάρτες, επιλέγοντας τα μνημεία ή τα σύμβολα των χωρών που τους άρεσαν περισσότερο. Επίσης, εξασκήθηκαν στην πρόσθεση, την αφαίρεση αλλά και την αντίστροφη αρίθμηση, ανεβοκατεβάζοντας τον Τζακ στη φασολιά του.

Στο γράμμα της Κοκκινοσκουφίτσας προς τη γιαγιά της διόρθωσαν τα λάθη της στον συλλαβισμό και καθοδήγησαν με τη μορφή κώδικα την Κοκκινοσκουφίτσα στο σπίτι της γιαγιάς, αποφεύγοντας τον λύκο.

Την τελευταία ημέρα της εβδομάδας οι μικροί μας μαθητές ολοκλήρωσαν το όμορφο ταξίδι τους, συγκεντρώνοντας το υλικό που δημιούργησαν σε ένα μεγάλο βιβλίο που κατασκεύασαν οι ίδιοι και θα στολίζει τις τάξεις τους μέχρι το τέλος της χρονιάς!