Τα Νήπια στο πρόγραμμα «Ταξίδι στην αρχαία Αίγυπτο: Οι πυραμίδες του Φαραώ»

Μαθητές του Νηπιαγωγείου των εκπαιδευτηρίων ευάγγελου μαντουλίδη ντυμένα αρχαίοι φαραώ να μαθαίνουν από τις δασκάλες τους για τις πυραμίδες

Τα Νήπια των Εκπαιδευτηρίων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στην αρχαία Αίγυπτο: Οι πυραμίδες του Φαραώ». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στους χώρους του Εμπορικού Κέντρου Mediterranean Cosmos και είναι μια εμπειρία που ως βασικό στόχο έχει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών και να τους δώσει τα πρώτα ερεθίσματα, με τον πιο βιωματικό τρόπο, για μια πρώτη επαφή με τον μαγευτικό πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου και των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων της.

Υπό την καθοδήγηση των ειδικά εκπαιδευμένων παιδαγωγών, οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πιο διάσημα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού, όπως τη μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας με τις δύο αίθουσές της, αυτή του θησαυρού και την αίθουσα της σαρκοφάγου, τον θρόνο του Φαραώ, τη μούμια, τα αγάλματα του Τουταγχαμών, της Νεφερτίτης και του Άνουβις.

Συγχρόνως, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, όπως το σκάψιμο για την ανακάλυψη θησαυρού στο ειδικό σκάμμα, την κατασκευή θεματικών παζλ και την ανακάλυψη μυστικών κλειδιών που ανοίγουν τις κρυφές πύλες του παλατιού, οι μικροί μαθητές μας διασκέδασαν και αποχώρησαν με... χίλιες εικόνες στο μυαλό τους!