Οι μαθητές των Beatles στο «NOESIS»

Μαθητές των beatles των εκπαιδευτηρίων μπροστά από ένα κύτρινο και ένα άσπρο αμαξι να ακούνε την περιγραφή της ξεναγού στο NOESIS

Οι μαθητές των Beatles επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης «NOESIS». Η επίσκεψη χωρίστηκε σε 3 μέρη. Το Τεχνοπάρκο του NOESIS ήταν το βασικό κομμάτι της περιήγησης. Εκεί τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε διασκεδαστικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία αποκόμισαν πλήθος γνώσεων. Είναι γνωστό ότι το Τεχνοπάρκο περιλαμβάνει 40 παρουσιάσεις που συνδέονται με  διάφορους επιστημονικούς τομείς, όπως τον ηλεκτρισμό, τον μαγνητισμό, την οπτική και τη μηχανική, με εκθέματα που ξυπνούν τη διάθεση για γνώση και που ενθαρρύνουν την ενασχόληση με την τεχνολογία.

Στην  επόμενη στάση συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, όπου παρατήρησαν τη σχέση των αρχαίων Ελλήνων με την τεχνολογία. Στη συγκεκριμένη  έκθεση υπάρχουν ομοιώματα πραγματικού μεγέθους αλλά και μικρότερα εκείνων των εφευρέσεων που άλλαξαν ριζικά τη ζωή του ανθρώπου σε όλους τους τομείς: από την παραγωγή τροφίμων, την ένδυση και τις συνθήκες διαβίωσης έως την επιστήμη και τον πολιτισμό.

Τελευταίος σταθμός στο μικρό αυτό ταξίδι  ήταν η έκθεση «Τεχνολογία Μεταφορών». Εκεί  δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουν παλιά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για καύσιμο τον άνθρακα αλλά και μεταγενέστερα μοντέλα με πετρέλαιο και βενζίνη. Με τον τρόπο αυτό παρατήρησαν τις σημαντικές μεταβολές και βελτιώσεις που έχουν σημειωθεί στον τομέα της αυτοκίνησης τα τελευταία 100 χρόνια.