Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

Ομάδα μαθητών του νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη με τη δασκάλα τους,, που κρατάνε μπορστά στα πρόσωπα τους φακέλους με διάφορα χρώματα

Ο φετινός κύκλος των επισκέψεων των Nηπίων στην Α΄ Δημοτικού είναι γεγονός! Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων θα έχουν την ευκαιρία να μπουν αρκετές φορές στις τάξεις της Α΄ Δημοτικού, να καθίσουν στα θρανία και να γνωρίσουν τις μελλοντικές τους δασκάλες. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία οι δύο πρώτες τους επισκέψεις και έχουν παραλάβει τις τσαντούλες τους, όπου θα βάζουν τις πρώτες τους εργασίες.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι μικροί μας μαθητές των Νηπίων έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τα μαθήματα του Δημοτικού, κάνοντας μια σειρά δραστηριοτήτων (ασκήσεις Γλώσσας και Μαθηματικών, προβολή και συζήτηση παραμυθιού, πείραμα). Επίσης, θα παραλάβουν ένα γράμμα από τα παιδιά της Ε΄ Δημοτικού, τα οποία θα τους καλωσορίσουν και θα τους υποσχεθούν ότι την επόμενη χρονιά, ως οι μεγάλοι του σχολείου, θα τους προσέχουν.

Την τελευταία μέρα του προγράμματος, στις 3 Ιουνίου, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα γνωρίσουν από κοντά τα παιδιά της Α΄ Τάξης και θα ρωτήσουν ελεύθερα ό,τι τους απασχολεί σχετικά με το «μεγάλο» σχολείο. Στο τέλος, θα τους παραδώσουν τα κλειδιά της Α΄ Δημοτικού και θα δώσουν όλοι μαζί ραντεβού τον Σεπτέμβριο!

Η ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο ολοκληρώνεται με την ενημερωτική συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019 στο Θέατρο των Εκπαιδευτηρίων, με κεντρική ομιλήτρια την κ. Παπαδοπούλου, Υποδιευθύντρια και Υπεύθυνη της Α΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου, η οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της τάξης και θα απαντήσει σε όλες τις απορίες των γονέων. Σας περιμένουμε!