Η Γ’ Δημοτικού στο βιβλιοπωλείο του Κωνσταντινίδη

Οι μαθητές της Γ δημοτικού των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη στην βιλιοπαρουσίαση της κυρίας Αρτζανίδου, κρατώντας poster μπροστά στα πρόσωπα τους που γράφουν τις λέξεις σεβασμός, αγάπη, ενθάρυνση, ανιδιοτέλεια, αγκαλιά, κατανόηση, αγάπη, εμπιστοσύνη

Με μεγάλη χαρά οι μαθητές της Γ΄Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων αποδέχτηκαν την πρόσκληση της συγγραφέα Έλενας Αρτζανίδου να παρουσιάσουν το καινούριο βιβλίο της «Έλα μαζί μου!», από τις εκδόσεις Ψυχογιός,  στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδη.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή ιστορία που προσεγγίζει την αληθινή παιδική φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα κορίτσι και ένα αγόρι. Η συγγραφέας, με βασικούς πυλώνες την απλότητα, το χιούμορ αλλά και την τρυφερότητα καταφέρνει να περάσει ξεκάθαρα το μήνυμα της διαφορετικότητας μεταξύ των ανθρώπων, καθώς και της αποδοχής και του σεβασμού σ’ αυτήν. Παράλληλα, καταφέρνει έντεχνα να αποκαταστήσει τις στερεοτυπικές αντιλήψεις που υπάρχουν για τον κοινωνικό ρόλο των δύο φύλων.

Τα παιδιά, με άξονα το βιβλίο, παρουσίασαν με τη μορφή θεατρικού παιχνιδιού «Τα βασικά συστατικά μιας καλής φιλίας» και αφιέρωσαν στη συγγραφέα ένα τραγούδι για τη δύναμη της φιλίας.

Τέλος, συνομίλησαν μαζί της για την αξία της αληθινής φιλίας, αυτής που νικά κάθε στερεότυπο και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.