2 Κύπελλα κατέκτησε η ομάδα «M-RAST» των Εκπαιδευτηρίων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό First Lego League

O κύριος Περλαντίδης και η κυρία Αποστολία μαζί με μια ομάδα δέκα μαθητών των εκπαιδευτηρίων ντυμένων στα μπλέ, σηκώνουν τα κύπελα κρατώντας την ελληνική σημαία

Την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 η Ομάδα Ρομποτικής «M-RAST» των Εκπαιδευτηρίων διαγωνίστηκε στον Διαγωνισμό First Lego League (FLL) σε πανελλαδικό επίπεδο κατακτώντας δύο κύπελλα και το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής τον Μάιο του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα «M-RAST» αναδείχτηκε ως η καλύτερη πανελλαδικά ομάδα στο ρομποτικό παιχνίδι, κατακτώντας το κύπελλο στους knockout αγώνες. Ακόμη κατέκτησε την 1η θέση στα Core Values και, πιο συγκεκριμένα, διακρίθηκε στην πρώτη θέση πανελλαδικά για τον αξιοπρεπή επαγγελματισμό, τον σεβασμό και τη συνεργατικότητα.

Επιπλέον, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων αρίστευσαν σε πολλές κατηγορίες του διαγωνισμού, όμως οι κανόνες δεν επιτρέπουν σε μία ομάδα να πάρει περισσότερα από ένα βραβείο κριτών. Έτσι λοιπόν, αν και η ομάδα «M-RAST» αρίστευσε πετυχαίνοντας 100/100 σε 6 από τις 9 κατηγορίες του διαγωνισμού, οι κριτές τής απένειμαν τελικά το βραβείο του επαγγελματισμού.