“FuturEU students as transmitters of cultural heritage” - Επίσκεψη μαθητών και καθηγητών στην Λιθουανία στα πλαίσια του προγράμματος «Erasmus+KA2»

Έξι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη με τη συνοδεία των καθηγητών κ. Ο. Δάντση και Χ. Χρυσοχοϊδη  επισκέφτηκαν από τις 29 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου την πόλη Alytus της Λιθουανίας

Έξι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη με τη συνοδεία των καθηγητών κ. Ο. Δάντση και Χ. Χρυσοχοϊδη  επισκέφτηκαν από τις 29 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου την πόλη Alytus της Λιθουανίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Erasmus+KA2» με τίτλο “FuturEU students as transmitters of cultural heritage”

Μετά τη θερμή υποδοχή από τη χορευτική ομάδα του σχολείου με παραδοσιακούς χορούς της Λιθουανίας όλες οι αντιπροσωπείες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου (μουσείο, αθλητικό κέντρο, βιβλιοθήκη, αίθουσες διδασκαλίας).

Στο σχολείο έγινε η παρουσίαση, εκ μέρους της κάθε αντιπροσωπείας, του τόπου προέλευσης αλλά και των ηθών και των εθίμων του Πάσχα κάθε χώρας. Πραγματοποιήθηκε επίσης παρουσίαση της λιθουανικής γλώσσας και διαγωνισμός logo. Στο εργαστήριο της πληροφορικής δημιούργησαν και παρουσίασαν video με υλικό (φωτογραφίες, κείμενα, χάρτες) που συγκέντρωσαν κατά τη δραστηριότητά τους «Ανακαλύψτε την πόλη του Alytus».

Στο Δημαρχείο της πόλης οι μαθητές συναντήθηκαν με τη δήμαρχο της πόλης και την υπεύθυνη του τμήματος παιδείας και πολιτισμού. Επισκέφτηκαν επίσης το Alytus Mountain και την White Rose Bridge, την υψηλότερη γέφυρα για πεζούς και ποδήλατα στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν με επίσημο ξεναγό στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Vilnius, επισκέφτηκαν το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον λόφο Gediminias, τη λουτρόπολη του Birstonas.

Τέλος ένα πλήθος από εργαστήρια (παρασκευή βουτύρου με τον παραδοσιακό τρόπο, λιθουανικών συνταγών με πατάτες, διακόσμηση πασχαλινών αυγών, ξυλογλυπτική), όπου συμμετείχαν βιωματικά οι μαθητές, ολοκλήρωσε με τον ιδανικότερο τρόπο την επίσκεψή τους.

Φωτογραφίες Προγράμματος