Μεγάλη συμμετοχή και συγκίνηση στο 7ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Αντώνης Σαμαράκης. Ο αιώνιος έφηβος»

7o Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Αντώνης Σαμαράκης. Ο αιώνιος έφηβος»

Το  7ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο «Αντώνης Σαμαράκης. Ο αιώνιος έφηβος», που διοργανώθηκε από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 10  έως τις 14 Απριλίου στο Ζωγράφειο  Λύκειο.

Η συμμετοχή των συνέδρων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τετρακόσιοι πενήντα περίπου σύνεδροι, μαθητές και εκπαιδευτικοί από δεκαεννέα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Πόλη συναντήθηκαν με επιστήμονες, λογοτέχνες, ηθοποιούς και δημοσιογράφους. Αν ο Αντώνης Σαμαράκης μπορούσε να δει πόσα παιδιά πρόφεραν το όνομά του σε αυτό το συνέδριο, θα ήταν ευτυχισμένος. Το διαβεβαίωσε άλλωστε και η σύζυγός του, Ελένη Σαμαράκη, που πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία.

Η ζωή και το έργο του Αντώνη Σαμαράκη αναδείχθηκαν μέσα από τις πρωτότυπες ιδέες και δράσεις των μαθητών, τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων και τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η θεματολογία του Συνεδρίου ήταν πολύπλευρη και άκρως ενδιαφέρουσα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πόσο επίκαιρος και προφητικός  είναι πάντα ο Αντώνης Σαμαράκης μέσα από το έργο του.

Παράλληλα, αναλύθηκαν και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πεζογραφία και την ποίησή του, τη σχέση του με την ιστορία και τη γλώσσα και εξετάστηκαν οι λόγοι που οδήγησαν στο να «πολυμεταφραστεί» το έργο του.

To 7o Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας μεταδόθηκε ζωντανά από την Livemedia

Πρόγραμμα
Συνεδρίου
Δελτίο
Τύπου
Αφίσα
Συνεδρίου
  Φωτογραφίες
Συνεδρίου