40 Χρόνια Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

40 Χρόνια Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

Με μια μεγάλη γιορτή ολοκλήρωσαν τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη τους εορτασμούς για την επέτειο των 40 χρόνων προσφοράς στην παιδεία και στον πολιτισμό, στο κατάμεστο από εκατοντάδες προσκεκλημένους, Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων.

Την επετειακή εκδήλωση λάμπρυνε η συναυλία δύο κορυφαίων Θεσσαλονικιών δημιουργών, του συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου και του ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, τους οποίους πλαισίωσαν η ορχήστρα και οι χορωδίες των Εκπαιδευτηρίων καθώς και η χορωδία «Μελισσάνθη» του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, Αικατερίνη Μαντουλίδου η οποία αναφέρθηκε με συγκίνηση στο όραμα και τη σκληρή δουλειά του ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων, ο οποίος αφήνει στις επόμενες γενιές των μαθητών μία πλούσια παιδαγωγική κληρονομιά.
Στους σταθμούς των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη από την ίδρυσή τους, πριν από σαράντα χρόνια, αλλά και στην ανάπτυξη του σχολείου στη νέα εποχή αναφέρθηκε η Γενική Διευθύντρια, Δρ. Άσπα Χασιώτη.

Στην εκδήλωση επίσης έγινε προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του ιδρυτή του σχολείου, του μεγάλου δασκάλου και οραματιστή Ευάγγελου Μαντουλίδη (1938 - 2007), το οποίο επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας και προβολή video με τις κυριότερες στιγμές της διαδρομής των Εκπαιδευτηρίων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, της εκπαίδευσης, της πολιτικής ζωής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί απόφοιτοι καθώς και φίλοι του σχολείου. Ακολούθησε δεξίωση στο campus των Εκπαιδευτηρίων.

 

Μαθητές, φίλοι, συνεργάτες και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί αναπολούν τη ζωή και το έργο του Ευάγγελου Μαντουλίδη, ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων.

 

Οι παλιοί μαθητές μας έγιναν πλέον... γονείς μαθητών των Εκπαιδευτηρίων. Τα παιδιά τους είναι σήμερα μαθητές μας και οι ίδιοι θυμούνται τις αξέχαστες ημέρες τους στα ίδια θρανία.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από την Livemedia

 

Δελτίο
Τύπου
Πρόσκληση Εκδήλωσης Φωτογραφίες Εκδήλωσης