Α’ –Δ’ Δημοτικού - Mission X: Train Like An Astronaut

οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων  Α΄- Δ’ Δημοτικού που έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Mission X: Train Like An Astronaut συγκεντρωμένοι στη σκηνή του κέντρου εκδηλώσεων των εκπαιδευτηρίων με τις δασκάλες τους κρατώντας μπροστά στα πρόσωπα τους τους επαίνους που έλαβαν από το πρόγραμμα

Φέτος για πρώτη φορά οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων  Α΄- Δ’ Δημοτικού έλαβαν μέρος σ’ ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που στοχεύει στη θωράκιση και τη βελτίωση  της ανθρώπινης υγείας και της φυσικής κατάστασης τόσο στη γη όσο και στο διάστημα. Μέσα από το πρόγραμμα «Mission X:Train like an astronaut» οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν να ζουν όπως οι αστροναύτες. Οι μικροί μας μαθητές προπονήθηκαν σαν αστροναύτες, συμμετέχοντας  με κέφι σε  ποικίλες  δραστηριότητες  σε χρονικό διάστημα 6 εβδομάδων.

Στη διάρκεια του προγράμματος αποκόμισαν πολύτιμες πληροφορίες για  την ενέργεια ενός αστροναύτη και συγκεκριμένα για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής. Τα παιδιά μέσα από την πυραμίδα της διατροφής έμαθαν ποιες τροφές είναι απαραίτητες, για να έχουμε υγεία και ενέργεια, ενώ συγχρόνως κατανόησαν ότι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και λιπαρών κρύβονται ακόμη και στα πιο «αθώα» τρόφιμα. Σταδιακά άρχισαν μέσα από διασκεδαστικά πειράματα να αντιλαμβάνονται τις γεύσεις, καθώς και να τις συγκρίνουν με τον τρόπο που αυτές γίνονται αντιληπτές στο διάστημα, όπου οι αστροναύτες  χάνουν την αίσθηση της όσφρησης.

Παράλληλα, διαπίστωσαν με μεγάλη έκπληξη τη διαφορά του ύψους τους το πρωί σε σχέση με το βράδυ και έτσι κατάφεραν να υπολογίσουν το ύψος τους στο διάστημα. Παράλληλα  μέσα από  αθλητικές δραστηριότητες και ασκήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια εκπόνησης του προγράμματος κατανόησαν τη δόμηση του “πυρήνα” ενός αστροναύτη, έμαθαν να βαδίζουν με τα αργά βήματα των αστροναυτών, ενώ είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διατηρήσουν την καλή φυσική τους κατάσταση.

Την τελευταία ημέρα του προγράμματος τα παιδιά αξιολόγησαν τις δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν, συμπληρώνοντας το προσωπικό τους Log book... Με τον τρόπο αυτόν κέρδισαν μετάλλια αλλά και πόντους που αντιστοιχούσαν σε χιλιόμετρα και κατάφεραν να εκτοξεύσουν τον δικό τους πύραυλο στο διάστημα. Ήταν η πιο μαγική πτήση!

Φωτογραφίες Προγράμματος